Policija našla ženu koja je pljunula turistkinju usred Splita: Izvređala je najstrašnije, sada stigla kazna

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kineskinji su se u komentarima ispod snimke javili brojni Hrvati koji su je podržali, a neki su joj ponudili i besplatan apartman

Printskrin: TikTok/empathicweeb

Turistkinja iz Kine objavila je na društvenim mrežama video iz Splita u kojem navodi da ju je jedna žena vređala i govorila joj da je žuto go*no. Policija je po prijavi reagovala i pronašla 43-godišnju ženu kojoj su napisane dve prijave.

Na drugom snimku, vidi se kako je žena napada, a Kineskinja tvrdi i da ju je pljunula.

Kineskinji su se u komentarima ispod snimke javili brojni Hrvati koji su je podržali, a neki su joj ponudili i besplatan apartman, piše 24sata.hr.

"Nakon jučerašnje medijske objave snimaka na kojima je vidljivo narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak način uz jasno izraženu diskriminaciju na temelju rase, sproveli smo kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo utvrđivanjem identiteta, a potom i hapšenjem počinitelja. Utvrđeno da se radi o 43-godišnjakinji koja će danas uz optužni predlog biti privedena na opštinski prekršajni sud zbog osnovane sumnje da je svojim ponašanjem dana 15. juna oko 13.30 sati u Splitu napravila prekršaje diskriminacije i javnog reda i mira. Uprkos uloženom trudu do ovog trenutka nismo uspeli da stupimo u kontakt s oštećenim osobama", objavila je splitska policija.

"Najpre mi je usred prodavnice rekla da ovde nisam dobrodošla, da sam žuto govno i da nemam nikakva prava, a onda me pljunula. Žao mi je što nisam to snimila jer ko je mogao očekivati da će i se to dogoditi. Najpre mi se unela u lice na maloj distanci, dužine lakta, a onda me i pljunula", objašnjava žrtva.

Došao je moj momak koji je kupovao u drugom delu prodavnice i dao mi vlažnu maramicu da se obrišem, a onda ju je pitao zašto je to uradila. Ona je bila iznenađena i nije joj bilo jasno što je uopšte tako nešto pita.

"Zašto to pitaš, pa ja nemam problema s tobom, ti si belac, ona je žuta, to nije u redu", rekla je žena koja je napala par u Splitu.

Oni su se odlučili da odu iz prodanice, ali žena iza kase nakon što je platila proizvode.

"Pozlilo mi je, skoro sam se onesvestila, a onda smo pozvali policiju kad smo izišli van iz trgovine. Kada sam već zvala policiju, odlučila sam i snimiti dalje ponašanje ove žene prema nama", objašnajva turistkinja.

Kada su izišli napolje, nakon kraćeg razgovora ista ženska osoba je pljunula i njenog dečka govoreći mu: "Govno jedno kukavičko. Kome ćeš prijaviti? Šengenu?".

Pa nastavlja: "Europolu, Interpolu, PNUSKOK- u, USKOK-u?"

Nakon toga se rukama udara po grudima govoreći: "To je naša policija!", a potom pljuje muškarca i odlazi.

(Telegraf.rs)