Kako je trio iz Srbije prevario naivnu Hrvaticu, "doktori za ljubav" joj uzeli 80.000 evra

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšeni državljani Srbije, od kojih su dve žene, dobili su krivične prijave za prevaru. Gde su novac i nakit nije poznato

Foto: Shutterstock

Troje "doktora" za ljubav uhapsila je policija u Makarskoj nakon što su dobili krivičnu prijavu o prevari teškoj čak 80.000 evra.

Lisice na ruke su stavili stranim turistima, državljanima Srbije od kojih su dve žene stare 20 i 36 godina, kao i jedan 38-godišnji muškarac.

Oni se terete za krivično delo prevare jer su od juna do avgusta ove godine, dakle puna dva meseca u zaljubljenoj, ali i naivnoj 32-godišnjoj državljanki Hrvatske videli bankomat.

S njom su svakodnevno komunicirali putem video-poziva. Obećavali su joj rešavanje njezinih ljubavnih problema, a za uzvrat su tražili novac ali i nakit. Kad su prestali da joj se javljaju i kad je ostala bez svega, prevarena se obratila za pomoć policiji koja je vrlo brzo varalicama ušla u trag.

Uz krivičnu prijavu državljani Srbije su pritvorskom nadzorniku, preneo je "Jutarnji list". S obzirom na to da je reč o stranim državljanima, njima će najverovatnije biti određen jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bega, ali i ponavljanja dela.

Gde je nakit i novac koji su "zaradili", nije poznato.

(Telegraf.rs)