"Kit ubica snimljen u Jadranu?" Kruži fotografija, jedni misle da ipak nije orka, drugi da jeste

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvo smo pomislili da se radi o delfinu, ali u poređenju s jedrilicom koja je bila u blizini nam se učinilo da je životinja malo krupnija ipak, opisala je autorka fotografije

Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Jedna žena je pre nekoliko dana na Lastovu sa svetionika Struga teleobjektivom u Jadranskom moru slikala nečije peraje. Nagađanja o kojoj životinji je reč brzo su počela da se nižu u komentarima na postu na jednoj Facebook grupi.

"Prvo smo pomislili da se radi o delfinu, ali u poređenju s jedrilicom koja je bila u blizini nam se učinilo da je životinja malo krupnija ipak. Uranjala je i izranjala iz mora poput podmornice", napisala je u jednoj grupi žena koja je autor fotografije.

Kako je rekla, zbunila ih je bela mrlja zbog koje sumnjaju da se možda radi o orki, kitu ubici, piše 24sata.

- Zna li neko o čijem peraju se radi? Je li moguće da se radi o orki? Zalutaju li ikada u Jadran?

Brzo su se skupili komentari ispod objave i krenula su nagađanja o kojoj je životinji reč.

"Orka nije sigurno, nikad nije nije ni viđena u Jadranu. Najbliže što je došla je bilo u Mesini pre desetak godina". napisao je jedan korisnik Facebooka.

"Crni delfin verovatno, kod Korčule su ga davno pomešali isto za orkom", napisao je drugi.

"Na slici je dobri delfin. Bela fleka je odbljesak svetla. Orka nije zabeležena u Jadranu. U Sredozemlju žive samo oko Gibraltara ali ne cele godine", napisao je treći.

"Ovo na zadnjoj slici izgleda stvarno kao orkica", napisala je jedan korisnica.

Zbog udaljenosti sa koje je fotografisana "misteriozna" živuljka, ni stručnjaci nisu mogli da kažu o kojoj životinji bi mogla biti reč. Kako ta životinja izgleda pogledajte ovde.

(Telegraf.rs)