Porodicu Sušić pretukli nakon svadbe, nisu poštedeli ni decu: Provalili im u kuću jer su ih prijavili policiji

A. R.
Vreme čitanja: oko 4 min.

Nataša Sušić je ispričala da se sve odigralo 29. jula u svadbenom prostoru, koji se nalazi u blizini njihove kuće, gde je organizovana proslava. Navodno je jedan od napadača ženio sina i u cilju proslave, gosti su pucali iz vatrenog oružja što je uplašilo decu

Foto: ATV

Porodica Sušić iz Trebinja prijavili je da je brutalno pretučena u svojoj kući u naselju Banjevci kada su ih, navodno, S. Š. i M. Š. iz istoimenog grada, kao i Ž. V. iz Bileće, napali jer su ih prijavili da su pucaju iz vatrenog oružja na svadbi.

Oni su uhapšeni nakon prijave, ali ih je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, oslobodilo i pustilo da se brane sa slobode, piše ATV.

Ova odluka je uplašila porodicu Sušić i šokirala sve ljude u Trebinju koji i dalje u neverici prepričavaju detalje napada. Njih najviše brine činjenica da više niko nije bezbedan čak ni u "svoja četiri zida".

Nataša Sušić je ispričala da se sve odigralo 29. jula u svadbenom prostoru, koji se nalazi u blizini njihove kuće, gde je organizovana proslava. Navodno je jedan od napadača ženio sina i u cilju proslave, gosti su pucali iz vatrenog oružja što je uplašilo decu.

"Pucali su oko 20 časova, čaure su padale po našoj kući. Deca su se uplašila i moj suprug, koji je srčani bolesnik, upozorio ih je da to ne rade. Vikao im je: 'Šta vam je ljudi, šta to radite, ubićete nečije dete'. Tu pucnjavu smo prijavili, a sve je snimljeno kamerama što smo dostavili policiji", priča Nataša.

Foto: ATV

Ona kaže da je napad usledio oko pola sata iza ponoći, nakon što je bio fajront. Tvrdi da su im u kuću upali mladoženja i njegov otac S. Š. i M. Š., a s njima je bio i Ž. V. Tvrdi da su bili besni i vikali su nešto u smislu "koga ste vi prijavili".

"Razbili su vrata i provalili nam u kuću i krenuli su da nas mlate. Pokušavala sam da ih zadržim, ali nisam uspela. Nastao je opšti haos. Nisu poštedeli ni našu decu, uzrasta pet, osam i 12 godina, koji su tada spavali. Jedno dete su poprskali biber sprejom, drugo su udarili u ruku, dok se treće sakrilo pod krevet. Borili smo se koliko smo mogli i gledali samo kako da odbranimo decu", ispričala je Nataša Sušić.

Ona kaže da je njen muž prošao najgore i zadobio je povrede glave, na kojoj ima 12 šavova.

"I meni su zadali nekoliko udaraca, što se vidi po modricama. Bili su naoružani motkama, kojima su lupali stvari u kući i oko nje. Sve smo prijavili i policija je stigla u roku od 15 minuta. Dvojicu su zatekli u kući i uhapsili su ih, dok se jedan napadač dao u beg i naknadno su ga pronašli u gradu", priča Nataša.

Dodaje da ona ne poznaje napadače, te da s njima nisu imali nikakve odnose.

Foto: ATV

"Napali su nas u našoj kući. Deca su u strahu, preživela su veliku traumu! Jedno dete dva dana od napada nije progovorilo ni jednu rečenicu. Istraumirani su... Sklonili smo ih iz kuće i vodimo ih kod psihologa. Na to sve čujemo da su napadači pušteni na slobodu, što nas je zgrozilo. Kako je to moguće? Mene deca sada pitaju: 'Mama, da li su ti loši ljudi pušteni, hoće li oni opet doći?' Šta da im odgovorim", pita se Nataša.

U OJT Trebinje navode da je o događaju upoznat dežurni tužilac.

”Naloženo je da se na licu mesta izvrši uviđaj, te da se saslušaju svi akteri. Oštećene osobe su već saslušane, dok će deca biti ispitana u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku. Osumnjičeni su takođe ispitani i vrše se druge provere u cilju dokumentovanja krivičnog dela, nakon čega će PU Trebinje dostaviti izveštaj o počinjenom krivičnom delu”, rekao je portparol OJT Trebinje Srđan Vukanović.

O eventualnom predlogu za pritvor, tužilaštvo može odlučivati i nakon što im policija dostavi izvještaj.

Iz policije je ranije saopšteno da su zbog napada uhapšeni M.Š. i S.Š. iz Trebinja, kao i Ž.V. iz Bileće zbog sumnje da su počinili krivična dela telesna povreda i oštećenje tuđe stvari.

"Policiji je prijavljeno da su 29. jula oko 00.40 časova tri nepoznate osobe provalile u jednu kuću, nakon čega su napali stanare. Brzom intervencijom policijskih službenika lica su locirana i lišena slobode. O svemu je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je događaj kvalifikovalo kao krivična dela telesna povreda i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Nad licima lišenim slobode izvršena je kriminalistička obrada i protiv njih će tužilaštvu biti podnesen izveštaj o počinjenim krivičnim delima", saopšteno je iz PU Trebinje.

(Telegraf.rs)