Haos u Bijelom Polju: Pijan kolima oborio policajca i pobegao

E. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Policijski službenik je zadobio povrede konstatovane u izveštaju lekara specijaliste

Foto: RINA

Službenici Regionalnog centra bezbednosti „Sjever“, Odeljenja bezbednosti Bijelo Polje, uhapsili su muškarca osumnjičenog za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

- Krivično će za pomenuto delo odgovarati J.B. (37) kojeg je policija zaustavila radi saobraćajne kontrole, međutim, nakon alkotestiranja na osnovu kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u koncentraciji većoj od 1 g/kg, on nije postupio po naređenju policijskih službenika da sa njima pođe u službene prostorije radi preduzimanja daljih mera i radnji shodno Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima - potvrđeno je za RINU u Upravi policije Crne Gore.

Nastavio je kretanje vozilom u pravcu mesta Ribarevine i tom prilikom vozilom ostvario kontakt sa policijskiim službenikom kojeg je oborio na tlo.

Policijski službenik je zadobio povrede konstatovane u izveštaju lekara specijaliste.

U odnosu na ovaj događaj policijski službenici su upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, po čijem je nalogu J.B. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

(Telegraf.rs)