Osumnjičeni za krvavi pir u Daruvaru tukao Damira mesec pre pokolja: Šili su me, imao sam izliv krvi u mozak

A. R.
Vreme čitanja: oko 3 min.

"Prvi CT je pokazao izliv, drugi CT, nakon par dana je pokazao da se smirilo i povuklo. Ne smem da se fizički naprežem. Evo vidite, ovo, ovde je staklo otišlo. Šest šavova - govori Kus i pokazuje desnu podlakticu na kojoj se vidi veliki ožiljak

Foto: 24sata/Denis Mahmutović

Krešimir P. (51) koji je osumnjičen da je početkom nedelje izvršio masakr u Domu za stare u Daruvaru, pre samo mesec dana fizički je napao Damira Kusu kada mu je razbio flašu o glavu i isekao ga po ruci.

Damir je nakon napada pet dana proveo u bolnici u Bjelovaru.

Novinari portala 24sata.hr razgovarali su sa Damirom Kusom, kojeg je povredio Krešimir P. samo mesec dana pre nego što je osumnjičen da je ubio šestoro ljudi.

On je u svojoj ispovesti objasnio šta se tačno dogodilo i da li je došlo do pretnji pištoljem kao što su neki portali preneli.

"Poznajem ga odavno. Isto smo godište. Praktično ga znam od rata. Uvek je bio agresivniji kad popije. Voleo je da se hvali. Taj dan, iskreno, i ja sam bio pijan. Radio sam. I onda sam seo kod prodavnice, zapravo tu kod vatrogasnog doma i rekoh, idem da popijem još koje pivo. Tamo je sa Krešimirom sedelo više ljudi. On je počeo nešto da priča, a svaka treća rečenica mu je bila psovka. Svima može sve da kaže, ali njemu niko ništa ne sme da kaže jer bi se odmah naljutio. I ja sam njemu nešto grubo odgovorio jer mi je bio pun kofer. I onda je udario flašom u glavu. Flašom od piva. Staklenom. Hvala Bogu, imao sam kapu pa mi nije šivena glava, samo sam imao kvržice. Ali imao sam izliv krvi u mozak. Prvi CT je pokazao izliv, drugi CT, nakon par dana je pokazao da se smirilo i povuklo. Ne smem da se fizički naprežem. Evo vidite, ovo, ovde je staklo otišlo. Šest šavova - govori Kus i pokazuje desnu podlakticu na kojoj se vidi veliki ožiljak.

Foto: 24sata/Denis Mahmutović

Kada se boca razbila, odletelo je staklo. Kaže i da se ne seća nekoliko sekundi u tom periodu.

"Neko je rekao da mi je stavio pištolj u usta. Ja sam na kraju izjavio da pištolja nije bilo tog dana. Inače nije mahao pištoljem. Nije spominjao naoružanje. Ne znam da li je krio taj pištolj kod kuće. U poslednje vreme mi nismo znali ima li oružje, to sam rekao i policiji. Kad se on skinuo iz vojske pre desetak godina, znao je da maše oružjem. U prodavnicu je išao i nosio nož i pištolj, to su svi videli. To je bilo pre desetak godina", objašnjava Damir.

Kaže da se pre desetak godina smirio, a da mu je naoružanje verovatno ostalo još iz vojne policije.

"Tog dana nije bilo pištolja, rekao sam to i policiji juče, opet sam bio na razgovoru. Neko je to rekao, to za pištolj, ali nema saglasnosti. Fali mi tih deset sekundi, ko zna što se tada dogodilo", kaže Kus.

Dodaje da je razgovarao s policijom u Bjelovaru, neposredno nakon napada. Razgovarao je s njima i juče, nakon Krešimirovog krvavog pohoda.

"Nisam ga viđao nakon toga. Bio sam pet dana u bjelovarskoj bolnici, a od toga je prošlo već mesec dana. Nisam praktično ni izlazio. On je sa ekipom tu dolazio svaki dan. Žao mi je što se ovo dogodilo, žao mi je tih ljudi. Što se tiče pištolja, ne znam gde ga je uopšte mogao nabaviti. Mogao je da ubije i mene", rekao nam je Damir Kus.

(Telegraf.rs)