Meštani o osumnjičenom ubici: To što je pucao na svoju rođenu majku dovoljno govori kakav je on bio u glavi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se dan primiče kraju, Daruvarčani kao da tek dolaze sebi od neverice i počinju da shvataju šta se zapravo danas dogodilo

Foto: Tanjug/AP/Zeljko Puhovski/Cropix/HINA/Nikola Blažeković, M. Prelić, Facebook/Privatna arhiva

Meštani Daruvara i dalje su u šoku nakon što se u njihovom gradu dogodio nezapamćeni zločin. Penzionisani vojni policajac Krešimir P. osumnjičen je da je ubio šest osoba, uglavnom baka starijih od 80 godina, jedva pokretnih, a još pet ranio, pre nego što ga je policija uhapsila u kafiću nedaleko od staračkog doma.

Dok veče pada na slavonski grad, Daruvarčani kao da tek dolaze sebi od neverice i počinju da shvataju šta se zapravo dogodilo. Dvojicu sredovečnih gospodina zatkeli smo ispred jedne trafike u centru grada.

"Ma taj ti je bio osvedočena b*****", započinje razgovor jedan od njih i nastavlja:

"To što je pucao na svoju rođenu majku dovoljno govori kakav je taj bio u glavi. A kad se na sve to doda da je osim na majku pucao i na druge nemoćne žene, e onda...".

Centar Daruvara, posle nezapamćenog zločina... Foto:M. Prelić

Drugi sagovornik, kao da nam se izvinjavao, što smo ovim neželjenim povodom došli u njihov grad:

"Voleli bi smo da ste u naš Daruvar došli nekim lepšim povodom ali šta je tu je", naveo je on trudeći se da mu boja glasa ne bude previše tužna.

U tom je naišla i jedna gospođa, koja nije štedela osumnjičenog.

"To može samo satanista da uradi", bila je uverena ona.

Policija radi uviđaj na mestu zločina Foto:M. Prelić

Na pitanje da li su poznavali ubicu ili nekoga ko ga je poznavao, naši sagovornici odgovorili su odrečno.

I dok veče nastavlja polako da osvaja grad pod Papukom, udaljen nešto više od sto kilometara od Zagreba, ne možemo da se otmemo utisku da će ovaj dan ostati dugo u sećanju njegovih žitelja, iako bi oni sigurno želeli da ga što pre zaborave.

(Telegraf.rs)