Dečak (12) se utopio u bazenu, sat vremena pokušavali da ga ožive: Detalji tragedije u Hrvatskoj

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja biće podnet poseban izveštaj nadležnom državnom Tužilaštvu

Foto-Ilustracija: Shutterstock

U mestu Velika kod Požege u bazenu se utopio dečak, javila je policija. Dojavu o utapanju dobili su oko 12.30 sati.

Nezvanično, radi se o detetu uzrasta 12 godina.

Naknadno se oglasila i policija s nekoliko dodatnih informacija.

"U četvrtak 18. jula 2024. u 12.33 sati Operativno komunikacijski centar PU požeško-slavonske je primio dojavu da je u mestu Velika na bazenima došlo do utapanja deteta. Na mestu događaja je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije reanimirala dete, ali je nakon pokušaja reanimacije nažalost konstatovana smrt", navodi se u saopštenju.

Nakon utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja biće podnet poseban izveštaj nadležnom državnom Tužilaštvu.

Sat vremena pokušali da ga ožive

Kako su ispričali sugovornici portala Požeški, dečak je došao na ekskurziju i utopio se pola sata nakon što su došli. Spasioci su sat vremena pokušavali da ga ožive, ali nažalost nije bilo spasa.

Popodne su se odlasili i iz firme Vinota koja upravlja bazenom.

"Povodom tragičnog događaja koji se dogodio 18. jula 2024. godine u našem bazenskom kompleksu u mestu Velika kod Požege, duboko žalimo zbog gubitka života dvanaestogodišnjeg dečaka. Izražavamo iskreno saučešće porodici preminulog, njegovim prijateljima i svima pogođenima ovom nesrećom. Svesni smo da je ovaj tragični događaj uznemirio javnost i želimo potvrditi našu punu spremnost na saradnju s nadležnim telima u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ove tragedije. Osiguranje bezbednosti svih naših posetitlaca uvek nam je na prvom mestu i preduzimamo sve potrebne mere kako bismo održali najviše standarde bezbednosti i kvaliteta", naveli su iz kompanije.

(Telegraf.rs)