Srbin na hrvatsku granicu stigao sa brdom novca, carinici odmah znali da nešto krije: Dobio drakonsku kaznu

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog iznosa nezakonitog unosa gotovine u svežnjevima skrivene u torbi i u pretincu između dva sedišta, a za koju se može kupiti jedan stan, državljanin Srbije novčano je kažnjen

Foto: Carinska uprava RH

Mrak na oči pao je državljaninu Republike Srbije kada se u četvrtak uveče pojavio na graničnom prelazu Stara Gradiška. Carinici su ga, postupajući prema ustaljenom scenariju, upitali ima li šta da prijavi.

Bilo je to dovoljno da se na njegovom licu primeti tračak tajne koju skriva, a ubrzo se ta nelagoda zbog znatiželje carinika pokazala i opravdanom.

Naime, otkrili su da državljanin Srbije prilikom ulaska u carinsko područje Evropske unije, nije izvršio obavezu prijave gotovine i to čak 333.000 BAM-a (bosansko-hercegovačkih konvertibilnih maraka) što je, pretvoreno u evre, impresivnih 170.260,20, prenosi Jutarnji list.

Zbog iznosa nezakonitog unosa gotovine u svežnjevima skrivene u torbi i u pretincu između dva sedišta, a za koju se može kupiti jedan stan, državljanin Srbije novčano je kažnjen.

Ispisan mu je prekršajni nalog temeljem članka 69.c Zakona o deviznom poslovanju te mu je izrečena novčana kazna od 42.000 evra, što je četvrtina iznosa koji je imao kod sebe.

(Telegraf.rs)