Vozač kamiona nije osigurao stabilizator, pa pokosio Stelu i njene drugarice: Policija o nesreći u Hrvatskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je tužilaštvu predala krivičnu prijavu za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti. Tvrde da nije dobro osigrao stabilizator kamiona, koji se u vožnji odvojio te udario tri devojke

Opatijska policija sprovela je kriminalističko istraživanje nad vozačem (41) kamiona koji je u utorak ujutro skrivio saobraćajnu nesreću u Lovranu u kojoj je poginula Stela Novaković (22).

Kako je pokazao uviđaj, vozio je iz smera Medveje prema Opatiji, kad mu se na području Lovrana u vožnji pomerila teleskopska noga, odnosno stabilizator kamiona s pumpom za beton.

"Usled neodgovarajućeg osiguranja pokretnog dela teretnog vozila došlo je do izvlačenja metalnog stabilizatora tzv. noge, a potom i smrtnog stradanja i povređivanja pešakinja, koje su se u tom trenutku kretale trotoarom u istom smeru kao i kamion", napisali su iz policije, piše 24sata.hr.

Osim Stele koja je poginula, povređena je njena 28-godišnja drugarica koja je udarila glavom. Treća prijateljica (22) nije .

"Po završetku kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak je krivično prijavljen nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio teška krivična dela protiv opšte sigurnosti, a u vezi s krivičnim delom dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom. Predat je pritvorskom nadzorniku", navode iz policije.

Kako saznaje 24sata.hr, noć je proveo u pritvoru, a sad je na državnom tužilaštvu da li će za njega tražiti istražni zatvor.

(Telegraf.rs)