Stravično: Ovo je muškarac koji nagovara decu da uđu u njegov auto, zabrinuti roditelji dele snimke

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je za sada primila samo jednu prijavu i sada utvrđuju okolnosti događaja i pokušava da dođe do muškarca kako bi s njim obavili razgovor

Printskrin: Facebook

Zabrinuti roditelji snimili su muškarca koji u Pazinu i Trvižu u Hrvatskoj laže decu kako bi ih namamio da uđu s njim u automobil.

Na videu koji je objavljen na društvenim mrežama nepoznati čovek ispred škole u Pazinu ulazi u svoj automobil, ali slični incidenti dogodili su se i u drugim delovima grada i okoline, piše Dnevnik.hr.

Na engleskom govori kako je on je vozač Ubera i da će ih odvesti kući ili u školu jer je školski autobus otkazan.

Policija je za sada primila samo jednu prijavu i sada utvrđuju okolnosti događaja i pokušava da dođe do muškarca kako bi s njim obavili razgovor.

Nezvanično se saznaje da je reč o stranom državljaninu, ali policija još nije uspela da ga identifikuje.

"Pozivamo građane ako primete muškarca, čije se fotografije i snimci dele putem društvenih mreža, da o tome obaveste policiju na broj 192 kako bi se s njim mogao obaviti razgovor na navedene okolnosti. Takođe pozivamo roditelje da razgovaraju s decom i da ih savetuju da budu oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama, da ne veruju neznancima, ne primaju od njih darove niti s njima odlaze bez znanja roditelja", napisali su iz PU istarske.

(Telegraf.rs)