Načelnik policije u Zagrebu krivudao po putu, počinio više prekršaja, pa odbio alko-test

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Načelnik Sektora za javni red i sigurnost zagrebačke policije isključen je iz službe nakon incidenta kod Zaprešića

Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Načelnik Sektora za javni red i sigurnost zagrebačke policije isključen je iz službe nakon incidenta kod Zaprešića, koji je, navodno, izazvao krivudajući putem u automobilu. Idućeg dana odbio je alko-test.

Iz policije o tome nisu ništa saopštili, ali su isključenje načelnika iz službe potvrdili za Index. Naveli su i da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je jedan od policijskih šefova počinio niz saobraćajnih prekršaja, zbog kojih će biti prekršajno procesuiran.

"Obaveštavamo vas da je policijska stanica Zaprešić 27. novembra 2023. primila u 21.14 sati dojavu građanina da vozač automobila "reno megan" na području policijske stanice Zaprešić čini više saobraćajnih prekršaja.

Do sada sprovedenim kriminalističkim istraživanjem prekršaja je utvrđeno da je vozač navedenog privatnog automobila, načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave zagrebačke van službe, počinio prekršaje iz čl. 44. st. 1., čl. 46. st. 1., čl. 52. st. 1., čl. 56. st. 2., čl. 82. st. 1. t. 13 i čl. 88. st. 1. Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima i da će isti od strane policijske stanice Zaprešić zbog počinjenih prekršaja biti prekršajno procesuiran u skladu sa odredbama Prekršajnog zakona.

S obzirom da policijska stanica Zaprešić tokom noći nije mogla da stupi u kontakt s navedenim niti lično niti putem telefona, pa u skladu s tim nisu mogli da potvrde navode o vožnji pod uticajem alkohola, odmah idućeg dana, 28. novembra 2023. godine, po dolasku na radno mesto navedenom je načelnik Policijske uprave zagrebačke ponudio alko-testiranje. Ponuđeno je navedeni odbio, nakon čega ga je načelnik Policijske uprave zagrebačke isključio iz službe.

(Telegraf.rs)