Hrvatska policija mu je nedavno objavila rat, a sada je zasut jajima: Javno poniženje bivšeg poslanika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivan Pernar je danas došao ispred 16. zagrebačke gimnazije, a učenici su reagovali tako da su ga gađali jajima

Foto: Shutterstock

Ivan Pernar je danas došao ispred 16. zagrebačke gimnazije, a učenici su reagovali tako da su ga gađali jajima, javlja index.hr.

"Index" je dobio snimak na kom se vidi kako Pernar dolazi pred gimnaziju, a onda prema njemu doleću jaja.

Potom je došla i direktorka gimnazije i pokušala da kaže Pernaru da napusti prostor škole, a učenike je poslala u školu.

Iz okupljene mase učenika čuli su se povici: "Pernaru, odlazi!"

 

Zagrebačka policija poslala pismo školama: "Ako vidite Pernara, zovite nas"

Podsetimo, pre nekoliko dana neke zagrebačke škole od policije su dobile dopis u kojem se direktori mole da obaveste policiju ako imaju saznanja o tome da pred njihovu školu dolazi bivši saborski zastupnik Ivan Pernar.

Pernar već neko vreme obilazi škole i širi opasne dezinformacije o zdravlju. Deci je, na primer, ispred Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu rekao da piju Lugolov rastvor kako ne bi imali suva usta. Radi se o mešavini kalijum-jodida i razređenog joda koja se u medicini koristi kao dezinfekcijsko sredstvo i opasna je za one koji ne pate od teže deficijencije joda. Lekari su upozoravali ljude da Lugolov rastvor ne piju na svoju ruku jer remeti rad štitne žlezde.

Pernar deci govori i protiv vakcinisanja. Učenike je instruirao da "moraju da prave decu, ali ih ne smeju vakcinisati".

Do sada je Pernar ovo radio neometano jer je decu okupljao na javnoj površini, pa ga dirfektori u tome nisu mogli sprečiti. Ali sada se u sve uključila policija.

(Telegraf.rs)