Jermejac uhapšen u Budvi zbog planiranja ubistva: Imao oružje i silikonske maske

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oružje i maske pronađeni su u "golfu" barskih registarskih oznaka u dvorištu nadomak nedovršenog hotela pritvorenog gradonačelnika Budve Mila Božovića

Foto: Uprava policije

Mnatsakanjana Artjoma (34) iz Jermenije uhapšen je u Budvi i u njegovom posedu je pronađeno više komada oružja i silikonskih maski.

Pored njega, u akciji je uhapšen i P. X. koji je bio u automobilu u kom je oružje pronađeno. Za trećom osobom je potraga u toku.

Uhapšeni su osumnjičeni da su želeli da izvrše ubistvo, navode vijesti.me.

"Po nalogu dežurnog tužioca ovog tužilaštva, povodom navedenog događaja lišen slobode je A. M. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i P. X. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog dela falsifikovanje isprave", navodi se u odgovoru tužiteljke/portparola ODT Kotor Tijane Čelanović.

Oružje i maske pronađeni su u "golfu" barskih registarskih oznaka u dvorištu nadomak nedovršenog hotela pritvorenog gradonačelnika Budve Mila Božovića.

"Budvanska policija je sinoć oko 22.30 časova u Ulici Slovenska plaža uočila vozilo marke 'VW Polo' barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli. Navedeno vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglao izašla tri lica i dala se u bekstvo. Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice. Odmah su obaveštene sve raspoložive jedinice policije koje su upućene u ovaj deo Budve zajedno sa službenici kriminalističke policije", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)