Kombijem naleteo na dvoje dece na "zebri": Kazna koju je dobio je smešna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozač je sankcionisan novčanom kaznom od 1.770 evra uz zabranu upravljanja u trajanju od 15 meseci

Foto ilustracija: Shutterstock

Vozač kombija naleteo je na dvoje dece na zebri u Međimurju i pobegao s mesta nesreće, navodi Danica.hr.

Policija ga je kasnije pronašla i alkotestirala. Bio je pod uticajem alkohola, ali rekao je da ga je konzumirao tek nakon nesreće.

“Juče, 11. septembra oko 13.30 sati u Prelogu, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je lakše povređeno dete.

Vozač (65) teretnog automobila, čakovečkih oznaka, upravljao je Glavnom ulicom i pritom obeleženom pešačkom prelazu nije se približavao bezbednom brzinom tako da ne ugrožava pešake.

U kočenju je prednjim bočnim delom vozila udario u zadnji bočni deo bicikla, kog je kao pešak guralo dete, dok je prednjim bočnim delom vozila udario u prednji bočni deo bicikla, kog je guralo drugo dete, takođe pešak.

Deca su u trenutku nesreće prelazila obeleženi pešački prelaz i pritom su gurala bicikle. Usled udara u bicikle došlo je do pada bicikla i jednog od deteta na kolovoz.

Nakon saobraćajne nesreće 65-godišnji vozač je napustio mesto pa je naknadno pronađen. Tokom kriminalističkog istraživanja vozač je tvrdio da je pio tek nakon nesreće, dok je alkotestiranjem utvrđeno da je u trenutku pronalaska bio pod uticajem alkohola.

Privatnim vozilom povređeno dete prevezeno je u čakovečku bolnicu, gde je utvrđeno da je lakše povređeno. Vozač je sankcionisan novčanom kaznom od 1.770 evra uz zabranu upravljanja u trajanju od 15 meseci”, rekli su u utorak u policiji.

(Telegraf.rs)