Smiljana koja je ubila sestru i 19 godina skrivala telo u zamrzivaču, privremeno puštena iz zatvora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srnec je 2020. godine osuđena na 15 godina zatvora zbog ubistva sestre

Foto: Profimedia/AFP

Smiljani Srnec, koja je ubila sestru i telo 19 godina držala u zamrzivaču, privremeno se prekida izdržavanje kazne, javlja Danas.hr. Danas je izašla iz zatvora.

Iz Suda u Požegi potvrdili su da je, zbog "bolesti zatvorenice, prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri meseca".

Prekid izdržavanja kazne stupa na snagu danas, a završava 12. decembra ove godine.

Podsetimo, Srnec je 2020. godine osuđena na 15 godina zatvora, Vrhovni sud je 2021. godine potvrdio zatvorsku kaznu.

"Vrhovni je sud doneo presudu kojom je odbio žalbu optužene i potvrdio prvostepenu presudu Županijskog suda u Varaždinu. Time je postala pravosnažna presuda kojom je optužena proglašena krivom za krivično delo ubistva i osuđena na kaznu zatvora 15 godina. U kaznu je uračunato vreme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optužena nalazi od 16. februara 2019", navedeno je.

Optužena je osuđena zbog ubistva sestre. Delo je počinjeno pre 20 godina u porodičnoj kući. Ona je tupim predmetom zadala više udaraca u glavu sestri koja je ležala. Usled zadobijenih povreda žrtva je odmah umrla.

Telo je dugi niz godina bilo skriveno zamrznuto u zamrzivaču u domu opružene i prikriveno vrećicama sa smrznutom hranom.

Poklopac zamrzivača je bio zalepljen da niko ne može da ga otvori. Zamrzivač se nije koristio u domaćinstvu iako je ostalo uključen u struju 19 godina.

(Telegraf.rs)