Osoba iz vrha policije bila povezana sa ubicom iz Gradačca?

Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku je istraga, tokom koje bi trebalo da budu utvrđeni svi detalji

Foto-kolaž: Nikola Tomić, Instagram, Facebook

Kancelarija glavnog tužioca i Uprava policije MUP-a TK juče su održali hitan sastanak na kojem je bilo govora o postupanju institucija u vezi s prijavljenim krivičnim delom nasilje u porodici povodom slučaja Nizame Hećimović, koju je u petak 11. avgusta ubio Nermin Sulejmanović i sve prenosio uživo na Instagramu.

Sulejmanović je ubio još osobe, tri je ranio, a zatim, nakon višesatne potrage, počinio samoubistvo.

Međutim, utvrđuje se sada ko je od pripadnika MUP-a TK javio Sulejmanoviću gde se nalazi Nizama Hećimović, koja se krila kod tetke, i kakva je uloga Dž. S., policijske službenice PU Gradačac, u celoj priči, piše Avaz.

Avaz piše i da su spekulacije da su Sulejmanović i policajcka bili u ljubavnoj vezi njima i nezvanično potvrđene, te da se sumnja da mu je ona odavala informacije iz istrage i navodno javila lokaciju gde se krije Nizama s ćerkicom. Telegraf.rs nije mogao da potvrdi ove navode.

Policajka se, prema navodima Avaza, nalazi van granica BiH, i sada joj prete suspenzija i disciplinski postupak jer je bila u vezi s kriminogenom osobom. Sulejmanović je, naime, osuđivan za različita krivična dela, između ostalog, osuđivan je pre petnaestak godina i za pokušaj ubistva, što je policajka navodno znala.

Policija i Tužilaštvo, kako saznaje "Avaz", istražuju još jednog policijskog službenika koji je, takođe, imao kontakte sa Sulejmanovićem. Navode da je reč o jednom visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac.

Ova osoba, kako sumnjaju istražitelji, već duže vreme je bila u kontaktima sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vreme mu je bio i trener.

Avaz navodi i da je ćerka ovog policajca takođe bila prijateljica sa Sulejmanovićem, te da je pre dva dana izbrisala sve fotografije.

MUP TK zbog istrage ne želi otkrivati detalje.

(Telegraf.rs)