Locirano oko 40 osoba koje su podržavale Nermina Sulejmanovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sulejmanović je ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, Džengiza i Denisa Ondera, oca i sina, koji su turski državljani

Foto: Instagram/iron_bb24

Do sada je locirano oko 40 osoba koje su tokom lajv prenosa na Instagramu podržavali pomahnitalog ubicu Nermina Sulejmanovića koji je krvavom pohodu brutalno ubio tri osobe - nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović, oca i sina Džengiza i Denisa Ondera, koji su turski državljani i ranio tri osobe, piše N1.

Ranjeni su policajac Husein Kotorić i građanin Nedim Pamuković, kao i Harisa Onder, supruga Džengiza Ondera.

Sulejmanović je uživo prenosio svirepo ubistvo nevenčane supruge, a tokom prenosa bilo je ljudi koji su ga podržavli.

Kako je za Avaz rekao Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, sprovode se aktivnosti na evidentiranju pojedinaca.

- Direktor FUP-a informisao me da odsek za Cyber kriminal FUP-a već sprovodi aktivnosti koje se odnose na evidentiranje osoba koje su na društvenim mrežama podržavale i veličale ubistvo i ubicu - rekao je Isak.

Kako Avaz prenosi, pozivajući se na izvore bliske istrazi, FUP će u saradnji sa naležnim tužilaštvom početi postupak lociranja i dokumentovanja svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, davali podršku, veličali ubistvo i ubicu, i to ne samo na Instagramu već i na svim drugim društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)