Srbi ušli na pumpu sa 5.000 evra, ubrzo je krenula potera za njima: Radnik pozvao policiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je lišila slobode S. G. i M. Š. nakon što je oko 13 časova stigla prijava od radnika benzinske pumpe

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Freepik.com

Dvoje državljana Srbije uhapšeno je juče u Republici Srpskoj, zbog sumnje da su počinili krivično delo Krivotvorenje novca.

Policija je lišila slobode S. G. i M. Š. nakon što je oko 13 časova stigla prijava od radnika benzinske pumpe da su pola sata ranije na pumpu došla dva njemu nepoznata lica sa putničkim vozilom marke "Hyndai" koja su tražila da im razmeni 5 000 evra u konvertibilne marke, što je isti i učinio te im je za navedeni iznos dao 9 750 KM, a naknadnom proverom novčanica utvrdio da se radi o falsifikovanim novčanicama u

apoenima od 200 evra.

"Preduzimanjem niza operativnih mera i radnji utvrđeno je da se radi o navedenim licima koja su locirana i lišena slobode u 15,30 časova u mestu Jakešnica, opština Modriča. Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, izvršen je pretres putničkog vozila marke "Hyndai" koje su navedena lica koristila i pokretnih stvari, kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet novac u ukupnom iznosu od 9 600KM", navodi se u saopštenju policije.

Takođe, sporne novčanice u ukupnom iznosu od 5 000 evra, a za koje se sumnja da falsifikovane su uz potvrdu oduzete.

"Nakon završene kriminalističke obrade, te kompletiranja i dokumentovanja predmeta, lica S.G. i M.Š. će uz Izveštaj o poičinjenom krivičnom djelu „Krivotvorenje novca“ biti predata u nadležnost Tužilaštva BiH.

(Telegraf.rs)