Dečak (12) zaronio i iz Jadranskog mora izvadio aktivnu granatu: "Bilo bi svega da su izvukli osigurač"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna žena je uzela granatu i nosila je po krcatoj rivi

Foto: Ustupljene fotografije

Na području Kožina kod Zadra u petak je pronađena zaostala aktivna artiljerijska granata koju su talasi bacili u plićak.

"Dečak je granatu izvadio na rivu. Ali ono što me frapiralo je da ju je u naručje uzela jedna žena, koja ju je nosila rivom krcatom ljudi i vikala da je to bomba", rekla je jedna žena koja je bila očevidac događaja za Morski.hr.

Naime, zadarska policija je potvrdila da je u petak na području Kožina pronađena artiljerijska granata. Zaostalu granatu iz ratova tokom devedesetih godina u plićaku je izronio 12-godišnji dečak iz Austrije.

Žena koja je tome prisustvovala tvrdi da su talasi granatu bacili u plićak te da je policija naložila evakuaciju dela plaže.

"Pirotehničar nam je rekao: "Da je neko izvukao osigurač, bilo bi svega. Naime, plaža u Kožinu puna je dece!", kazala je šokirana žena koja se na istoj plaži kupa već 15 godina.

Iz policija navode da je ustanovljeno da se radi o artiljerijskoj municiji te da je pronađena granata izuzeta i skladištena po pravilima struke.

(Telegraf.rs)