Bivši policajac upucao čoveka u Trogiru iz ljubomore: Video je poruke u telefonu supruge, pa uzeo oružje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija traga za napadačem, a uviđaj je u toku.

Foto: Shutterstock

Danas oko podneva došlo je do pucnjave u Trogiru u kojoj je jedan muškarac upucao drugog u glavu. Policija traga za napadačem, a uviđaj je u toku, prenose 24sata.hr.

"Dalmatinski portal" javlja da policija zna koj je napadač, te da se radi o bivšem policajcu, ne navodeći identitet ranjenog muškarca.

Kako nezvanično saznaju hrvatski portali, muškarci su se prvo posvađali, a potom se čulo nekoliko pucnjeva.

Čovek na motoru pucao je u muškarca koji je sedeo u automobilu sa spuštenim prozorom. Napadač je odmah pobegao, a očevici su pozvali policiju i Hitnu pomoć koja je ranjenog odvela u bolnicu. Deo policajaca krenuo je za napadačem, a drugi su ostali na uviđaju.

Ranjeni muškarac je prebačen u bolnicu. On je smešten je na Jedinicu intenzivnog lečenja KBC-a Split, stabilno je, ali povrede ozlede su teške, javlja 24sata.hr.

Nezvanično, incident dogodio na Putu Dragulina, ulici koja od centra grada i Policijske stanice vodi prema zapadu.

Što se napadača tiče, nevanično, radi se o bivšem policajcu koji je već privođen zbog porodičnog nasilja i nesuglasica sa suprugom.

Prema pričama iz Trogira, mladiča je upucao bivši policajac zato što je u naletu bolesne ljubomore sumnjao da je ljubavnik njegove supruge budući da je pre nekog vremena našao neke mladićeve poruke s emotikonima srca upućene njegovoj supruzi, dodaje Jutarnji.

 

Razlog pucnjave ljubomora?

Ipak, po istim pričama, mladić nije imao nikakve takve ili slične aspiracije prema supruzi napadača već se sve svodilo na prijateljske odnose.

Penzionisani policajac Mamić je nedavno izašao iz istražnog zatvora gde je proveo više od mesec dana nakon što je u januaru ove godine bio priveden i zatvoren zbog porodičnog nasilja. Tada je pretio svojoj supruzi i ćerki, a suprugu je i fizički napao lakše je povredivši te je u zid pokraj njene glave, kako bi je preplašio i verojatno naveo da mu kaže s kim ga vara, ispalio hitac iz pištolja kojeg je legalno posedovao.

Je li iz istog oružja pucao i prema mladom muškarcu tek treba utvrditi daljnja istraga.

(Telegraf.rs)