Akcija crnogorske policije: Pretresima na 50 lokacija pronađeni droga i oružje, uhapšene tri osobe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pretreseno je 50 objekata koje koriste 42 osobe

Foto-ilustracija: Shutterstock

Službenici Uprave policije Crne Gore uključujući i pripadnike Protivterorističke i Posebne jedinice policije, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, danas su pretresli više lokacija u Crnoj Gori, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore. 

Pretreseno je 50 objekata koje koriste 42 osobe u Podgorici, Nikšiću, Šavniku, Žabljaku, Pljevljima, Bijelom Polju, Beranama, Kolašinu, Mojkovcu, Cetinju, Budvi, Baru, Ulcinju, Kotoru, Tivtu i Herceg Novom.

Oduzeto je nekoliko komada oružja i delova oružja, više stotina komada municije različite vrste i kalibra, devet mobilnih telefona, sedam vozila, oko 20.000 evra, skupoceni satovi, kao i određena dokumentacija koja bi mogla ukazivati na izvršenje krivičnog dela.

Takođe, pronađena je i oduzeta materija za koju se sumnja da je opojna droga kokain i opojna droga marihuana, kao i više stotina tableta sa liste opijata, vage za precizno merenje i drobilice za marihuanu.

Slobode su lišeni Z. M. i P. S. zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija slobode je lišen R. Z. kod kojeg je pronađen pištolj marke CZ M88, dok je protiv E. R. podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio isto krivično delo.

Osim toga, protiv V. S. biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo građenje objekta bez građevinske dozvole.

(Telegraf.rs)