Mladići napali decu na sportskom terenu u Podgorici: Nekoliko dečaka povređeno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slučaj je prijavljen policiji

Foto-ilustracija: Shutterstock

Osmogodišnji dečak i nekoliko njegovih vršnjaka povređeni su u petak popodne, kada je na njih nasrnula grupa mladića i devojaka na sportskom terenu u Podgorici.

Prema nezvaničnim informacijama portala Roditelji.me, mladići, od kojih su pojedini punoletni, napali su decu, uzrasta od osam do 11 godina, koja su se igrala na delu terena, udarajući ih pesnicama, šamarajući ih, a jednog od njih bacili su sa ograde kada je pokušavao da pobegne sa terena.

Sa njima su bile i dve devojke koje su učestvovale u ovom nasilju, a deca su navela da, nakon što su ih tukli, napadači im nisu dozvoljavali da napuste teren, preneo je portal RTCG.

Majka dečaka rekla je da je dete zatekla uprljano i krvavo kako sedi na igralištu.

"Na moje prvo pitanje šta mu se desilo, rekao je, očigledno još u šoku, da su se samo igrali. Nakon toga je počeo da plače i ispričao mi da su ih istukli neki momci što puše, a sa njima su bile i dve djevojke. Rekao mi je da ga je jedna od njih i ošamarila, da su ih udarali pesnicama po glavi i leđima, da su njegovog drugara bacili sa ograde na koju je pokušao da se popne da bi pobegao od njih. Sve to su potvrdili i policijskom službeniku, koji nas je uputio da odemo i podnesemo prijavu. Lekar je konstatovao povrede u vidu crvenila i otoka nanetih zatvorenim pesnicama po glavi, vratu i leđima“, navodi majka dečaka.

Policija je, kažu, postupala urgentno i u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom, preduzimaju se dalje radnje.

Slučaj su policiji prijavili roditelji dvojice dečaka, a prethodna dva dana na osnovu prijava saslušavani su svedoci ovog događaja.

(Telegraf.rs)