Lekar osuđen zbog zlostavljanja mladića: Dodirivao ih u ordinaciji i tokom ispita, tvrdi da je sve namešteno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema 11 tačaka optužnice osuđen je na ukupno šest godina zatvora, pa je jedinstvena kazna zatvora tri godine i šest meseci

Foto-ilustracija: Shutterstock

Lekar iz Slavonije koji je 2015. godine počinio nekoliko krivičnih dela - pokušaj silovanja i bludnih radnji, osuđen je danas na tri godine i šest meseci zatvora.

On je u decembru 2015. godine bio pritvoren na nekoliko dana nakon čega je prema odluci suda pušten na slobodu. Njegove žrtve su bile mlađi muškarci, piše 035portal.

Optužnica protiv lekara podignuta je u martu 2016, a na presudu se čekalo do početka aprila ove godine. Presuda je nepravosnažna, pa obrana i tužilaštvo na nju imaju pravo žalbe. Protiv njega je na sudu svedočilo devet mladića. Pokušaji silovanja događali su se u ambulanti u kojoj je lekar radio i u obrazovnoj ustanovi gde je predavao.

Jednom prilikom je u ambulanti pacijentu koji je sumnjao da ima bruh rekao da se skine, te ga je dirao po polnom organu i testisima. Zatim mu je rekao da legne na krevet na trbuh, a onda mu je stražnjicu namazao gelom i masirao nju i prepone. Prema svedočenju, lekar je mladiću tri puta dodirnuo anus.

U ustanovi u kojoj je predavao, za vreme ispita je više mladića preko odeće stavljao ruku na polni organ, navodi se.

"I dalje uzdignute glave radim i živim jer nikada nisam ništa nikome nažao učinio", izjavio je osuđeni lekar koji se uglavnom od podizanja optužnice branio ćutanjem.

Kako kaže, dugotrajan postupak je direktna posledica činjenice da je neko želeo da ga degradira kao lekara, profesora, supruga i oca i da je reč o montiranom postupku.

Prema 11 tačaka optužnice osuđen je na ukupno šest godina zatvora, pa je jedinstvena kazna zatvora tri godine i šest meseci.

(Telegraf.rs)