Pritvor mladiću koji je ubio hrvatskog vojnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istražni zatvor određen je 20-godišnjaku zbog sumnje da je počinio krivično delo teška telesna povreda sa smrtnim ishodom, zbog čega ga je policija ranije i privela.

Foto: Shutterstock

Mladiću koji je nasmrt pretukao vojnika u Požegi određen je istražni zatvor, javlja "Večernji list".

Vojnik Jakov Bočkaj zadobio je teške povrede glave, a od njihovih posledica, i pored napora lekara, preminuo je 16. aprila u požeškoj Opštoj županijskoj bolnici. Dvadesetogodišnjak koji ga je u subotu u Požegi nasmrt pretukao, osumnjičen je za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, a Županijsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu u nedelju je zatražilo istražni zatvor.

Istražni zatvor određen je 20-godišnjaku zbog sumnje da je počinio krivično delo teška telesna povreda sa smrtnim ishodom, zbog čega ga je policija ranije i privela.

On se sumnjiči da je u subotu oko 2.15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkingu, nakon kraće svađe fizički napao 21-godišnjaka, vojnika Jakova Bočkaja zadavši mu više udaraca u glavu. Od posledica povreda 21-godišnjak je u nedelju u jutarnjim satima preminuo.

Ognjen Ljubičić, zamenik županijske državne tužiteljke u Slavonskom Brodu rekao je da je istražni zatvor zatražen za osumnjičenog 20-godišnjaka zbog mogućeg uticaja na više svedoka. Odmah nakon Državnog tužilaštva osumnjičeni je odveden sudiji istrage Županijskog suda.

Prema rezultatima istrage Policijske uprave požeško-slavonske, osumnjičeni je žrtvi zadao više udaraca u glavu, nakon kojih je 21-godišnji mladić pao na tlo. Napadač je potom žrtvu udario još nekoliko puta, a potom napustio lice mesta. Povređeni 21-godišnji pripadnik Hrvatske vojske prevezen je u Opštu županijsku bolnicu Požega gde su se lekari borili za njegov život. Ali, zbog teških povreda umro je u nedelju ujutro.

"Usled udaraca 21-godišnjak je pao na zemlju, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još nekoliko puta, te je nakon toga napustio lice mesta", stoji u saopštenju policije.

(Telegraf.rs)

Teme