Ovako izgleda potraga za planinarima koje je zatrpala lavina: Nestalo 7 ljudi u Sloveniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

U nesreći učestovala grupa planinara

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave (PU) Nova Gorica obavešten je u 9.39 časova o tragediji koja se desila na planinama. Lavina je na Maloj Mojstrovki odnela sedam ljudi, koji su preživeli nezgodu, ali su povređeni. Neki imaju teže povrede, rekao je predstavnik PU Nova Gorica.

Prema prvim izveštajima, u lavini je poginulo osam ljudi, ali se kasnije ispostavilo da je u nesreći učestvovalo njih sedam. Svi su povređeni, neki teže, piše 24ur.com.

Grupa planinara išla je do Male Mojstrovke Župančičevim grebenom. Ubrzo ih je odnela lavina duga stotinak metara, napisao je on.

U akciji spasavanja učestvuju spasioci gorskih službi spasavanja Bovec, Rateče, Mojstrana i Kranjska Gora.

Na terenu su i helikopteri SV, koji ne mogu da polete zbog magle, a tu su i predstavnici kombinovane helikopterske ekipe hitne medicinske pomoći Gorskog spasilačkog saveza Slovenije i Jedinice vazduhoplovne policije. Spasavanje žrtava je veoma zahtevno i dugotrajno.

Policija je o incidentu obavestila i istražnog sudiju Okružnog suda u Novoj Gorici i Okružno državno tužilaštvo u Novoj Gorici. Policija sada nastavlja sa prikupljanjem obaveštenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti ove planinske nesreće.

(Telegraf.rs)