Dečak koga godinama zlostavljaju vršnjaci: Valjda to rade jer nisam frajer i ne dobijam jedinice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelji tvrde da vršnjaci godinama maltretiraju njihovo dete

Foto: Shutterstock

Učenik osnovne škole u Belišću u Hrvatskoj koji je zadobio teške telesne povrede i koga, kako roditelji tvrde, godinama zlostavljaju vršnjaci ispričao je kako je najnoviji incident izgledao.

"Ceo dan me je pet dečaka izazivalo i maltretiralo, jedan me gurnuo, hteo je da mi pokida kočnicu na biciklu. Šutnuo sam mu torbu i nešto me gurnulo i sve mi je utrnulo u ruci. Jako me gurnuo, na zemlju sam pao", rekao je napadnuti dečak za RTL, a prenosi Danas.hr.

Vrhunac je to, kaže majka, sedmogodišnjeg psihičkog maltretiranja od strane petorice dečaka u razredu. "Pao je na zemlju, slomio dve kosti. Šta bi se dogodilo da je pao na beton, šta bi ostalo od mog deteta?" pita se majka povređenog dečaka.

"To su iz razreda, od prvog me razreda oni maltretiraju. Više niko u školi to ne drži pod kontrolom. Zvali su me jadnik! Bilo je grozno, dolazio sam plačući, mislim da je to zato što nisam frajer i nisam dobijao jedinice i opomene, to je valjda zato", ističe napadnuto dete.

Iako roditelji žrtve tvrde da su godinama ukazivali na psihičko maltretiranje svojeg sina u razredu od strane nekoliko učenika, škola, tvrde, nije reagirala.

"Fizičkog nasilja nije bilo, ali psihičko traje od prvog razreda. Provocirali su ga tako da su mu davali nadimke, govorili da je žgoljavac, nesposoban, plače zbog jedinice, da je Azriel, peder, kreten. Kad krenu ti napadi, on je drugo dete, potone toliko da se zapitam hoće li ga biti uopšte, on jednom nije mogao da govori kada je došao kući. Prijavila sam školi da ne ide na dobro i ništa", rekla je majka.

Ona je juče događaj prijavila i policiji istražuje slučaj.

(Telegraf.rs)