Ovako izgleda Rovinj nakon stravičnog nevremena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog obilne kiše poplavljene su brojne saobraćajnice, a u samom centru grada voda je ulazila u kuće i poslovne objekte

FOTO HINA/ DANIEL SPONZA

Jako nevreme zahvatilo je u nedelju uveče područje Rovinja i Poreča, a zbog obilne kiše poplavljene su brojne saobraćajnice, stanovi i poslovni prostori.

Zbog izrazito jakog nevremena, obilne kiše i jakog vetra u Rovinju je poplavljeno staro jezgro, a vatrogasci su bili na terenu od 2:48 do 6:26 te su, prema informacijama iz tamošnje javne vatrogasne službe, imali čak 21 intervenciju.

Zbog obilne kiše poplavljene su brojne saobraćajnice, a u samom centru grada voda je ulazila u kuće i poslovne objekte, a posebno je kritično bilo u ulici Carera, koja je u potpunosti bila pod vodom.

Jak vetar rušio je stabla, a u naselju Karmelo veliki bor pao je na tri automobila. Situacija se u međuvremenu smirila, a sve dežurne službe trenutno su na terenu.

Olujno nevreme u noći s nedelje na ponedeljak zahvatilo je i Poreč i okolinu, prouzrokujući veću materijalnu štetu. Srećom, povređenih nema.

Prema zasad dostupnim informacijama, nevreme je najviše pogodilo centar grada, gde je jak vetar rušio stabla i grane, a na nekoliko mesta stradali su i krovovi i nadstrešnice, kao i nekoliko štandova.

Video: Sevaju munje nad Srbijom: Na Užice usred marta pao grad, veliko nevreme u zlatiborskom kraju

(Telegraf.rs)