Dostavljač spasio muškarca u požaru u Splitu: "Nisam ga video od dima, napipao sam ga"

Vreme čitanja: oko 1 min.

U celoj zgradi bilo je dima, a oštećeno je više stanova

Foto-ilustracija: Shutterstock

U Splitu je sinoć buknuo požar u stanu na visokom prizemlju iz kojeg je dostavljač, krenuvši na sedmi sprat, a videvši dim, spasio život jednom starijem muškarcu.

"Ništa se nije videlo od dima. Ušao sam u stan, doslovno sam se kretao napipavajući zidove. Vikao sam: 'Alo, alo! Ima li koga?'. Televizija je radila preglasno, ali sam čuo muški glas. Nisam ga video, pratio sam dozivanje kako bi došao do njega. Nisam mogao disati, oči su pekle, ali uspEo sam ga napipati i izvući van", ispričao je 26-godišnji dostavljač Wolta koji je u četvrtak uveče postao heroj dana spasivši život 60-godišnjem muškarcu u stanu u Doverskoj ulici u Splitu.

Požar je buknuo oko 20 sati u sobi, planuo je kalorifer.

"Imao sam dostavu na sedmi sprat u tom ulazu. Kad sam ušao u zgradu bilo je zadimljeno. Došao sam do lifta u visokom prizemlju. Video sam da dim stiže iz stana na kraju hodnika. Ostavio sam torbu i išao da vidim šta se događa. Vrata su bila otvorena, nije se uopšte moglo disati, ali plamena u tom trenutku još nije bilo", kaže mladi Splićanin koji je želeo ostati anoniman za 24sata.hr.

Muškarac kojeg je spasio bio je sav čađav, imao je naočare ali, priča dostavljač, bile su potpuno crne. Inače, kako se saznaje, muškarac se oseća dobro, zadržan je u KBC-u Split.

Vatrogasci su jako brzo došli i to ugasili, a onda su zvonili ljudima po stanovima i evakuisali ih. Mnogi od njih prespavali su na drugim adresama. U stanu u kojem je buknuo požar, kako se saznaje, soba je u potpunosti izgorela, oštećen je i stan iznad njega, kao i stan ispod koji je poplavljen zbog količine vode korištene tokom gašenja.

Video: Sve je bilo u plamenu, dim prekrio selo: Snimak gašenja i ruinirane zgrade nakon požara

(Telegraf.rs)