Oglasilo se tužilaštvo u Rijeci: Policija nas nije obavestila o napadu MMA boraca na Platku

Napadači su privedeni pa pušteni

Foto: Tanjug/AP

Napadači na pripadnike Hrvatske gorske službe spasavanja i ženu na Platku, inače istrenirani borci, još su uvek na slobodi i protiv njih nije podneta nikakva krivična prijava, nego već samo prekršajna zbog remećenje javnog reda i mira.

Tri mlađa muškarca za koje se danas saznalo da su MMA borci su brutalno napali ljude u nedelju uveče na Platku. Napali su, kako se ispostavilo, dva HGSS-ovca i - ženu.

Policija je objavila da je do napada došlo oko 20 sati na skijaškoj stazi, i to, kako su naveli, zbog kretanja automobila marke BMW po toj stazi.

Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao ličnim vozilom marke BMW po stazi, usled čega je vozilo propalo u sneg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg radnika zimske službe da ga odveze sa staze.

HGSS-ovac je rekao da to ne može učiniti, na što su ga 21-godišnjak i još dvojica iz auta prvo verbalno, a potom i fizički napali.

Povređene tri osobe

Policija navodi kako su u nastavku tuče učestvovale i druge osobe te da je pritom troje hrvatskih državljana povređeno pa su zatražili lekarsku pomoć u KBC-u Rijeka.

Policija je u saopštenju navela da se kriminalističko istraživanje nastavlja kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja te da će po okončanju biti podnete odgovarajuće prijave protiv počinilaca.

Iz policijskog saopštenja to nije sasvim jasno, ali saznalo se da su trojica napadača na slobodi. Kako prenosi Index, oni su privedeni, ali su ubrzo pušteni.

Sada se ispostavilo da policija uopšte o događaju nije obavestila državno tužilaštvo.

"Možemo potvrditi da Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci od policije nije primilo ni krivičnu prijavu ni obaviještenje o tom događaju", rekla je portparolka i zamenica tužilaštva u Rijeci Sanja Štimac dodajući da će tužioci preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti po prijemu odgovarajuće prijave.

Video: Gde baš tu nađe da šaraš?! Vandal crtao grafit po autu MMA borca, a ovaj unutra. Izbio ga ko mečku!

(Telegraf.rs)