Pijan vređao policajce u Laktašima, oni mu u kući pronašli oružje, bombe i mine

Prilikom hapšenja pretio je policajcima

Foto-ilustracija: SB Photography/Alamy/Profimedia

Policija u Laktašima uhapsila je B.M. iz Banjaluke zbog sumnje da je počinilo krivična dela ugrožavanje bezbednosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Naime, oštećeni je pre dva dana prijavio da mu je lice B.M. uputilo ozbiljne pretnje po život, telo i imovinu, koje su kod istog izazvale osećaj straha i ugroženosti.

Istog dana oko 18:15 sati, policijski službenici pronašli su i lišili slobode B.M. koje je bilo u vidno alkoholisanom stanju, ali je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, prenosi Klix.ba.

Prilikom hapšenja ova osoba je vređala i upućivala pretnje policijskim službenicima, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci u mestu Glamočani kod Laktaša, izvršen je pretres kuće koju koristi B.M.

Tom prilikom su pronađeni i oduzeti jedna lovačka puška sa pripadajućom optikom, pištolj - revolver sa pripadajućim mecima, sedam ručnih bombi, nagazna eksplozivna mina, tri eksplozivna punjenja, tri eksplozivne detonatorske kapisle sa kablovima, tri inicijalne kapisle za eksploziv, dva puščana okvira i 303 komada municije različitog kalibra i namene.

O navedenom obavešten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv B.M. dostavi izveštaj o počinjenim krivičnim delima u redovnoj proceduri.

Video: Ovako je tekla akcija Florida 1 crnogorske policije i hapšenje za 6,1 tone kokaina

(Telegraf.rs)