Jako nevreme u Mojkovcu: Stradali mostovi i putevi, voda prodrla u mnoge kuće

Na više lokacija došlo do velikih odrona, poplava i klizišta

Nevreme je, juče i tokom minule noći, pričinilo ogromnu štetu na putnoj i komunalnoj infrastrukturi na gotovo celom području opštine Mojkovac.

Od vodenih bujica i klizišta stradali su mostovi i putevi, a voda je prodrla u mnoge kuće u više naselja.

Kako je "Vijestima" kazao Aleksandar Mrdak, šef kabineta predsjednika Opštine, sve opštinske službe su na terenu već 24 sata.

"Na više lokacija došlo je do velikih odrona, poplava i klizišta. Sve opštinske službe i preduzeće Komunalne usluge Gradac u punim kapacitetima angažovani su na otklanjanju posledica vremenskih nepogoda. Za sada, uspevamo sami, ali smo u stalnom kontaktu sa Direktoratom za zaštitu i spašavanje, pa ćemo, ukoliko to bude potrebno, zatražiti pomoć", rekao je Mrdak.

Kako su saopštili iz preduzeća Komunalne usluge Gradac, zbog odrona, u prekidu je saobraćaj na putu Mojkovac-Slatina, pa preporučuju korišćenje alternativne saobraćajnice kroz Stevanovac.

Kako je Vijestima kazao potpredsednik Opštine i predsednik Komisije za elementarne nepogode Ivan Ašanin, voda je odnela dva i oštetila tri mosta na području mojkovačke opštine.

Uništeno je, rekao je on, i na desetine propusta.

Prema rečima Ašanina, zbog oštećenja na mostovima pored regionalnog puta Mojkovac - Žabljak, bez vode su korisnici prigradskih vodovoda u Poljima i Podbišću.

Najviše su, kaže on, ugrožene mesne zajednice Polja, Podbišće i Stevanovac, ali je stanje loše i u ostatku opštine.

Iz mojkovačke Opštine zamolili su sugrađane za strpljenje i poručili da će opštinske službe stići do svih ugroženih lokacija, kao i da će biti u pripravnosti, ukoliko se nevreme nastavi.

Video: Dramatične scene iz Mitrovica: Evakuiše se stanovništvo Bošnjačke mahale

(Telegraf.rs)