Vlasnika "Pauka" nema već mesec dana: Nestao na dan kada je trebalo da preda videoteku

Njegovi prijatelji veruju da je neko na Marka vršio pritisak vezano uz videoteku

Marko Jantol (45) nestao je u Zagrebu pre tačno mesec dana i još nije pronađen.

Reč je o vlasniku poslednje zagrebačke videoteke "Pauk", čiji je nestanak prijavljen policiji u ponedeljak 12. decembra., a majka ga je poslednji put videla u nedelju 11. decembra.

"Nema ga i dalje, policija ništa ne zna, strahujemo za njega", kaže za 24sata Dragica Jantol, Markova majka.

Njegovi prijatelji veruju da je neko na Marka vršio pritisak vezano uz videoteku te kažu da je, na dan kad je nestao, trebalo da preda videoteku zbog nagomilanog duga. Navodno je, pričaju, molio za odlaganje ali nije poznato je li je uspeo to da dobije. Nije pronađen ni njegov ranac s laptopom ni mobilni telefon koji je otad nedostupan.

"Ne verujem da je mogao negde otići jer za to nije imao novca. Primetila sam da je on te nedelje bio jako uznemiren, ali nije mi rekao zbog čega. Nikad me nije hteo opterećivati niti je hteo da brinem pa mi neke stvari nije ni govorio. Primera radi, da nema zdravstveno ni penziono osiguranje. Ne znam što radi policija i ne mogu ulaziti u njihove metode rada, ali neverovatno mi je da mene ni mog sina nisu zvali na razgovor. Zvali su jedino da pitaju znamo li s kime se to našao u videoteci u nedelju, otkud bi mi to znali", očajna je Dragica.

Samo želi znati istinu, kako god ona možda teška i bolna bila. Najteže joj pada neizvesnost.

"On je počeo raditi od svoje 18. godine. Nije mu bilo lako, pre godinu i po dana mu je otac preminuo na rukama. Bio je nepokretan, a Marko ga je negovao. Njegov pas Toro toliko je tužan, svakoga dana čeka Marka da dođe. To je mešanac, kojeg je Marko pronašao dok je bio tek malo štene, preplašen i jadan, sklupčan u grmlju i doveo ga kući... Sad ima 15 godina", priča ona.

Videoteka čiji je Marko bio suvlasnik, kaže, još uvek radi u večernjim satima. Poslednjih meseci prodavali su DVD-e na svojoj fejsbuk stranici kako bi skupili novac za otplatu dugova. Nešto su i skupili, a koliko tačno Dragica ne zna.

(Telegraf.rs)