Muškarac sejao strah replikom pištolja, opljačkao brojne radnje u Šibeniku: Uhapsile ga policajke

Istragom sprovedenom devetog i desetog januara utvrđeno je da je osumnjičeni u razdoblju od 22. novembra 2022. do 9. januara 2023. godine počinio osam razbojništava

Foto: Shutterstock

Završena je istraga 43-godišnjeg muškarca osumnjičenog za počinjenje osam razbojništava na području grada Šibenika, saopštili su iz šibenske policije.

Kako prenosi portal Šibenski, istragom sprovedenom 9. i 10. januara utvrđeno je da je osumnjičeni u razdoblju od 22. novembra 2022. do 9. januara 2023. godine počinio osam razbojništava.

Osumnjičeni je u prodavnici modnih dodataka u Zagrebu uz pretnju skalpelom od radnice ukrao 139 eura.

Zatim je u poslovnici firme za otkup zlata sa sedištem u Opatiji uz pretnju replikom pištolja od radnice pokušao da ukrade novac u čemu nije uspeo.

"Osumnjičeni je takođe, u pekari u Solinu uz pretnju replikom pištolja od radnice pokušao da ukrade novac u čemu nije uspeo, dok je u prodavnici mešovite robe u Omišu uz pretnju replikom pištolja od radnice pokušao da ukrade novac u čemu nije uspio", rekao je Šime Pavić, potparol Policijske uprave šibensko- kninske.

Lopovu pljačka nije uspela ni u prodavnici satova u Šibeniku u kojoj je uz pretnju replikom pištolja od vlasnika pokušao da ukrade novac.

"Istragom smo utvrdili da je 43- godišnjak u apoteci u Šibeniku uz pretnju replikom pištolja od radnice pokušao da ukrade novac u čemu nije uspeo. Zatim je u prodavnici informatičke opreme sa sedištem u Svetoj Nedelji uz pretnju replikom pištolja od zaposlenih ukrao 599 eura. Na kraju je pokušao da opljačka radnicu u prodavnici medicinskih pomagala u Zagrebu, u čemu nije uspeo", dodao je Pavić.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući saradnji sa građanima i oštećenim osobama koji su dojavili u kom pravcu je počinitelj pobegao i intervencijom dve policijske službenice osumnjičeni je uhvaćen i uhapšen u blizini mesta poslednjeg pokušaja razbojništva.

"Kod osumnjičenog je zatečeno sredstvo sa kojim je pretio oštećenim osobama, radi se o PVC replici pištolja, kao i novac koji je ukrao u prodavnici računarske opreme. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu izručen zatvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske", zaključio je policijski potparol.

Inače, poslednja meta serijskog razbojnika bila je Bobisova pekara u centru Šibenika koju je pokušao da opljačka u ponedeljak ujutro.

(Telegraf.rs)