Detalji velike akcije hrvatske policije: Uhapšene 34 osobe, kokain švercovali iz Srbije?

Za ovu akciju Županijski sud u Osijeku izdao je brojne naloge za pretres domova i drugih prostorija osumnjičenih osoba

Foto-ilustracija: Shutterstock

U velikoj akciji hrvatske policije koja je organizovana u pet županija uhapšene su 34 osobe koje se sumnjiče za trgovinu i proizvodnju narkotika i duvana.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list uhapšeni su članovi jedne od tri kriminalne organizacije, a delovali su na području Hrvatske, ali i inostranstva.

- Policijski službenici Službe za orgazovani kriminal PU osječko-baranjske sprovode realizaciju operativne akcije u saradnji sa policijskim službenicima PU zagrebačke, PU virovitičko-podravske, PU vukovarsko-srijemske i PU požeško-slavonske, a u koordinaciji s načelnikom policije i odeljenjem za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala. U toku je hapšenje više desetina osoba i sprovođenje dokaznih radnji zbog sumnje da su počinile krivična dela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja i neovlašćene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja- saopšteno je.

Prema nezvaničnim informacijama deo uhapšenih se sumnjiči za ilegalan unos kokaina iz Srbije, koji su preprodavali u Osijeku, Vinkovcima, Đakovu, Zagrebu... Zanimljivo je da je deo njih uhapšen u junu, na auto- putu kod izlaza Đakovo, sa pola kilograma kokaina ispod suvozačevog sedišta.

Za ovu akciju Županijski sud u Osijeku izdao je brojne naloge za pretres domova i drugih prostorija osumnjičenih osoba.

(Telegraf.rs)