"Deca su bila plava od plakanja": Deda koji sam brine o četvoro unučadi potresao region

Deca su kod dede, majka radi u Budvi, a otac je u Ilijašu. Deda sam brine o njih četvoro

Foto: Pixabay

Edin Džafić iz Breze u Bosni i Hercegovini, potresao je region svojom životnom pričom. Edin je, naime, preuzeo brigu o svoje četvoro unučadi, pošto je jedan od dvojice sinova nakon razvoda decu ostavio njemu i supruzi. Sada je Edin ispričao kako je izgledao dan kada su mu mališani ostavljeni.

- Sin i snaha su se posvađali, a stanovali su na spratu iznad nas. O svemu su bili obavešteni i njeni roditelji, dolazila nam je i socijalna služba - ispričao je Edin za Avaz.

Tada je kaže radio u garaži kad mu je zazvonio telefon.

- Žena mi je rekla: "Deca su ti sama kod kuće" Zatekao sam ih same. Deca su od plača bila sva plava. Šta ću, uzeo sam ih, odveo ih na sprat i presvukao. Nisu deca kriva ni za šta - ispričao je Edin.

Otkrio je kako mu sin sada živi u lijašu, a snaja u Budvi jer onde radi.

- Sin zove, donese kad ima. Snaja uplati kad može. Ne mogu da lažem. Sada se brinem o njima, a do kada, videćemo. Nije mi teško. Normalno, fali mi sin. Deci nedostaje majčina i očeva ljubav. Trudiću se, ali im ne mogu pružiti ljubav kao oni. Meni deca ne smetaju. Dok je mene, deca će imati sve - kaže ovaj deda.

Podsetimo, deca imaju šest, četiri, tri i godinu i po dana.

Nakon što se Edinova priča prvi put pojavila u medijima brojni građani su odlučili da mu ponude svoju pomoć. Da li je neka pomoć zaista i stigla do Edina, za sada nije poznato.

Video: Maja je samohrana majka 5 mališana, a troje je teško bolesno: Deca legnu gladna

(Telegraf.rs)