Mile je pre skoro 40 godina pronašao ukradenu bebu u Splitu, sada su se opet spojili: "Oboje smo plakali"

Svi policajci dobili su dojavu da je ukradena beba stara tri meseca u Splitu te da dodatno obrate pažnju. Svega 10 minuta od tog poziva Mile je čuo plač u gostionici u blizini

Bila je 1984. godina, cela tadašnja država je brujala o krađi bebe u Splitu koju sam ja, sasvim slučajno, pronašao i danas bih baš voleo da dođem u kontakt s tom ženom. Jer ta je beba danas već žena, a ja ne znam zna li ona uopšte da je bila ukradena, počinje svoju priču za Makarska Danas Mile Domazet koji je u policijac u penziji već više od dve decenije.

Svi policajci dobili su dojavu da je ukradena beba stara tri meseca u Splitu i da dodatno obrate pažnju. Svega 10 minuta od tog poziva Mile je čuo plač u gostionici u blizini.

- Tamo sam ugledao ženu kako previja bebu na stolu od rosfraja, okruženi noževima iz kuhinje. Uznemirila se kad sam je pitao šta radi, htela je da me potera sa rečima da joj smetam. Odmah sam pretpostavio da je to ona, zvao sam kolege i rekao da me je izvređala kao službeno lice samo da imamo razlog da je privedemo - rekao je Mile.

Nedugo nakon hapšenja žena je sve priznala. Odsela je u hotelu u Splitu i vrebala je neku mamu s bebom pa s njom ostvarila blizak kontakt.

- Jednom je mama bebe ušla u prodavnicu i kako je stekla poverenje u nju, ostavila joj je bebu u kolicima. Ova je iskoristila priliku i pobegla s bebom. Uzela je taksi do Omiša, tamo ušla u prodavnicu, kupila potrepštine za malo dete, i opet uzela taksi za Makarsku. Došla je u Makarsku, opet promenila taksi, i uputila se u Podgoru kod jednog svog poznanika koga sam znao, ali koji nije bio uključen u ovo zlodelo - nastavlja penzionisani policajac i dodaje kako je njen krajnji cilj bilo Livno odakle potiče.

- Pre je bila udata za Nemca s kojim nije imala decu i spetljala se s tim nekim taksistom u Livnu, koji joj je rekao da će je oženiti ako bude mogla da rodi decu. Ona je sve isplanirala, bila je otišla i u Nemačku kako bi rodila i upisala dete u knjigu državljana, ali trudnoću nije mogla da zadrži nego je na kraju imala carski rez i odlučila da ukrade bebu - pripoveda penzionisani policajac.

Čak 38 godina kasnije, zahvaljujući medijima, Mile i Branka stupili su u kontakt. Planiraju da se i upoznaju.

- Čuli smo se, i oboje smo plakali. Još ne mogu da dođem sebi od emocija, na momente sam normalan, a onda mi je opet knedla u grlu. Nažalost, ostala je bez oboje roditelja, sama je sa dvoje dece, i dalje živi u Getu, i nije joj bilo lako u životu. Dogovorili smo da se nađemo. Uglavnom, ona je znala da je bila ukradena, ali nije znala detalje. Rekla mi je da je to bilo 1988. godine, a ne 1984. Pogrešio sam, ali ko će se više sećati - ispričao je Domazet i dodao kako ih je spojio zajednički prijatelj na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)