Stravično nevreme u Čazmi: Kamioni prevrnuti, automobili smrskani, srušen dalekovod, grad bez struje

Za sada još uvek nema informacija da li ima povređenih osoba

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy/Pixsell photo & video agency

Strašno nevreme pogodilo je danas Čazmu u Hrvatskoj i napravilo ogromnu materijalnu štetu.

Za sada nema informacija da li ima povređenih osoba.

- Jako mnogo štete, raskrivenih krovova, smrskanih automobila, prevrnutih kamiona, porušenog drveća. Struje nema u celom gradu i kako sada stvari stoje neće je ni biti dan dva jer je srušen 35 kilovatni dalekovod - poručio je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, koji je trenutno sa županom Markom Marušićem u obilasku grada, piše Mojportal.

- To je snaga koju dugo nisam video. Informaciju o povređenim osobama još uvek nemam. Sirene bruje po celom gradu - poručio je Pirak.

Policija: Velika šteta na školi, nema struje...

Policija je poslala saopštenje medijima:

- Županijski centar 112 Bjelovar danas, 15.  septembra u popodnevnim satima primio je više dojava građana o nevremenu praćenom jakim vetrom i kišom na području Čazme.

Na teren su upućene hitne službe, a delatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u saradnji s predstavnicima Štaba civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procene štete i organizovanja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posledica nevremena.

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima porodičnih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi. Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom.

Nevreme praćeno vetrom, gradom i kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gde je prouzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima - navodi se.

(Telegraf.rs)