"Dragi Nikola, sve ih pobedi tamo gore": Kolege i prijatelji se bolnim rečima opraštaju od Asanovića

Nakon što su saznali za tragične vesti, mnogi Nikolini prijatelji, ali i kolege iz celog regiona na društvenim mrežama su se emotivnim rečima oprostili od njega

Automobilista Nikola Asanović (28) iz Podgorice poginuo je danas oko 15.40 sati, u udesu u mestu Obzovica, na magistralnom putu Cetinje - Budva.

Nakon što su saznali za tragične vesti, mnogi Nikolini prijatelji, ali i kolege iz celog regiona na društvenim mrežama su se emotivnim rečima oprostili od njega.

- Svet automobilizma naših krajeva danas oseća bol u prsima, a grlo se stislo. Milioni reči postoje, a za ovakve trenutke onih pravih nema. Prerano nas je napustio Nikola Asanović, mlad, a već odavno veliki Crnogorski vozač, član naše AC Croatia zajednice. Čovek se od svojih početaka trudi kretati što više. Život nam je jedno veliko kretanje. Želimo duže, brže, pomičemo granice mogućeg. Trkači su posebna vrsta ljudi, umetnici u tom pokretu, a Nikola je svakako bio umetnik. Uz sve što si postigao, veliko ti hvala i za doprinos našoj simracing zajednici, nama kao ljudima. Tvoje ime pamtićemo i čuvati. Porodici, prijateljima, kolegama vozačima, svim poznanicima ovim putem izražavamo najdublje saučešće. Crnogorski vozači poseban su deo AC Croatie i bez njih nikad nebismo bili ono što danas jesmo. Dečki držite se, a ti dragi Nikola, sve ih pobedi tamo gore - piše u objavi Assetto Corsa Croatia na Facebook-u.

Zbog Nikoline iznenadne i prerane smrti tužne su i kolege iz susedne BiH.

- Počivaj u miru prijatelju naš. Iskreno saučešće porodici. Ovo je zaista veliki šok. Nikola počivaj u miru - napisali su članovi tima HillClimb Bosnia.

Iskreno saučeđće porodici i prijateljima uputili su ljudi iz Saint Christopher Racing Teama.

- Nikad zbogom samo doviđenja šampione! - piše kratko u njihovoj objavi.

Od Asanovića se oprostio i njegov poznanik koji se juče na kratko video sa Nikolom.

- Napustio nas je prerano Asanovic Nikola. Otišao je kada nikako nije trebao i ne na takav način. Pocepao je srca svojoj porodici i svima okolo. Juče smo se kratko ispričali na semaforu i pozdravili, ne znajući da će to biti pretposlednji. Sada ga poslednji put pozdravljam i pitam se kako će njegovi najbliži smoći snage da prihvate da ga više neće biti među njima. Počivaj u miru šampione - napisao je njegov poznanik Zlatko Vujović.

Od Nikole se oprostio i tim iz Velike Kladuše.

-Nažalost stigle su nam tužne vesti iz Crne Gore napustio nas je Nikola Asanović. Ispred našeg kluba iskazujemo iskreno saučešće porodici i prijateljima - piše u objavi ovog kluba.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći učestvovali su motocikl "BMW", hrvatskih registarskih oznaka i dva automobila - "audi A3" kojim je upravljao D. K. (39) iz Podgorice i "folksvagen" kedi kotorskih tablica kojim je upravljao S.Ć. (59).

Jedna osoba sa lakšim telesnim povredama dovezena je u cetinjsku bolnicu.

Iz Uprave policije nisu saopštili detalje saobraćajne nesreće u kom je stradao član Auto-moto kluba AP Sport iz Pljevalja.

Nikola Asanović, sa svojom formulom „Norma“ u klasi N2 bio je vodeći takmičar u svojoj klasi za brdski šampionat Centralnoevropske zone, a nedavno je na Kupu Pljevalja oborio rekord staze, naveo je Pvportal.

Potiče iz šampionske porodice, a njegov otac Goran i brat Miloš bili su najbolji vozači u regionu, a Nikola je krenuo njihovim stopama. Ambicije mladog Asanovića ovoga puta bile su velike, ali, na žalost, nije uspeo da ih ostvari.

Video: In memoriam - Mino Rajola: Umro najmoćniji fudbalski menadžer, karijeru počeo kao pica majstor

(Telegraf.rs)