Nina tvrdi da njena ćerka (10) nije dobila infuziju jer ima koronu: "Sestra i doktorka su se svađale"

Primila nas je doktorka D.M. Kada su uradili test i videli da je malena pozitivna, počelo je podmuklo vređanje uz pitanje kako je moguće da smo došli do četvrtog sprata, tvrdi majka

Foto: Pixabay.com

Nina Kralj, majka desetogodišnje devojčice koja je bila smeštena na odeljenju pedijatrije u Koprivnici na društvenim je mrežama ispričala svoju mučnu priču koju je preneo Dnevnik.hr.

- Moje dete, moja curica od 10 godina, u izuzetno iscrpljujućem stanju nakon dva dana mučnine kleči i zapomaže. Iscrpljena, jer je u dva dana popila par kašika vode, temperatura svaki dan. Detetu je bila potrebna infuzija - piše u svojoj objavi Kralj.

- Primila nas je doktorka D.M. Kada su uradili test i videli da je malena pozitivna, počelo je podmuklo vređanje uz pitanje kako je moguće da smo došli do četvrtog sprata. Rekla je i kako nam tu nije mesto, već negde drugde - priča majka i dodaje da je dete sedelo na krevetu očiju punih suza, iscrpljeno.

Medicinska sestra je, prema rečima majke, htela da odvede dete u wc, kako bi uzela mokraću i nakon toga joj izvadila krv. Međutim, kako tvrdi, povišenim tonom na sve to je reagovala doktorka. "Ne može, neka mokri tu. Snađi se", poručila je navodno doktorka zaprepašćenoj medicinskoj sestri.

Medicinska sestra na kraju je ipak uhvatila devojčicu za rame i odvela je u toalet.

- Stojim tu i ne verujem šta rade od deteta - napisala je na Facebooku majka.

- Kada je čula da je medicinska sestra otišla iz toaleta sa detetom u drugu ambulantu kako bi joj izvadila krv, ustala je besno i lupila vratima - napisala je Kralj.

Majka dodaje kako se u susednoj ambulanti nastavila prepirka između sestre i doktorke.

- K***c me boli, j**e mi se, ne možeš tu - odbrusila je navodno doktorka.

- Dijete je trebalo da dobije i lek. Pre nego što smo proterani sa odeljenja, sestra je donela tabletu u čaši koja je bila toliko zamazana i stara od prljavštine da nije ni pseća toliko prljava - priše majka devojčice u objavi.

Prema njenim rečima, medicinska sestra htela je dete da smesti u neku od prostorija na što je doktorka uzvikala da treba da izađe van bolnice.

- Dok smo čekali u autu, pa sedeli ispred bolnice na klupi, dehidrirano dete nije dobilo svoju infuziju jer je pozitivno na koronu, jer su se prema njoj poneli kao prema prljavom smeću. Vlažila sam joj usne vodom na klupici ispred bolnice, mackala maramicom dok je glavica od iscrpljenosti klonula - piše majka.

Dodala je kako su nalaze dobili "kao psi" ispred zadnjeg ulaza bolnice nakon jednog sata.

- Dete je prošlo pakao. Rehidriram je kod kuće. Ne može da jede, kašičica po kašičica vode. Infuzija bi joj pomogla, ali u parku na klupi i u autu nije mogla da je primi - tvrdi Kralj.

Oštre reči uputila je doktorki. "Sramite se. Nemate ni srca ni savesti",

Zahtev za komentar Dnevnik.hr poslao je Opštoj bolnici Koprivnica "Dr. Tomislav Bardek".

- Pritužba je prosleđena Pomoćniku za kvalitet OB Koprivnica. Na Vaš ćemo upit odgovoriti kada se sprovede postupak kontrole navoda iz ove pritužbe i prikupe potrebne izjave. O svim navodima navedenog događaja izvestićemo vas nakon prikupljenih podataka - poručili su im.

Video: Povećava se broj zaraženih koronavirusom u Kragujevcu: Kliničke slike nisu teške

(Telegraf.rs)