Hotel u Budvi čiji su se gosti otrovali nema dozvolu za rad

U toku je epidemiološko istraživanje

Foto: Shutterstock

Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom, potvrdila je danas vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Ona je podsetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri meseca da pečati budvanski hotel, a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužilaštvu, prenela je Srna.

Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana i zabranila služenje hrane.

Turisti otrovani hranom bili su i smešteni navodno u hotelu "Loza", ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja.

Iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje saopštili su da su strani državljani, koji su juče imali simptome trovanja u hotelu u Budvi, dobrog zdravstvenog stanja, prenosi Tanjug.

Iz ove ustanove naveli su da je u toku epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, te da će javnost o rezultatima biti blagovremeno obaveštena.

(Telergaf.rs)