Izgoreo skupoceni BMW Darija Banožića: Policijska istraga je u toku

Vlasniku Dariju Banožiću (44) je pre dve godine zapaljen automobil

Foto: Nikola Bilić

Požar koji je u petak oko 11 sati uznemirio stanare Fijanove ulice u Zagrebu, po svemu sudeći, bio je podmetnut požar. Naime, u 11.07 sati, kako je saopštila zagrebačka policija, izbio je požar na jednom vozilu, koji se potom proširio na drugo parkirano vozilo.

Zagrebački vatrogasci odmah su izašli na mjesto intervencije u dvorišnom ograđenom prostoru okruženom stambenim zgradama i ugasili požar i spriječili dalje širenje, piše Jutarnji list.

Kako mediji saznaju, skupi BMV terenac je u vlasništvu Agram lizinga, a koristi ga logistička kompanija Flit, čiji je vlasnik Dario Banožić (44), a čiji je automobil već bio na meti pre dve godine. Tačnije, zbog postavljanja eksplozivne naprave u Banožićev automobil u maju 2020. godine, uhapšen je stari policijski poznanik Ante Roso.

Paklena naprava otkrivena je nakon što je preduzetnik posumnjao da mu se vozilo pokvarilo jer stvara buku iznutra, pa ju je odneo u Porše servis gde su u Porše Kareri otkrili elektrodetonatorsku kapsulu koju su planirali da aktiviraju daljinski pomoću GPS-a. uređaj i mobilni telefon.

Kako nezvanično saznajemo, Banožić, trgovac automobilima koji živi između, kako je tada rekao, Hrvatska- Nemačka, nedavno je poklonio beli BMV koji je izgoreo bivšem fudbaleru Dinama Dariju Zahori.

Tokom uviđaja na parkingu, policija prikuplja sve dokaze i razgovara sa stanarima okolnih zgrada koji su možda primetili bilo šta ili bilo koga sumnjivog. Nije isključeno da će kriminalcima u rešavanju slučaja pomoći i video-nadzor zgrade sa ulične strane, odakle se vidi prilaz vozila ograđenom dvorišnom parkingu u vlasništvu stanara.

(Telegraf.ra)