Abazović: Ukoliko Vlada ne padne, u ponedeljak kreće velika rekonstrukcija

Ukoliko Vlada ipak padne, Građanski pokret Ura ide u opoziciju "punog srca", naglasio je Abazović.

Foto: Kabinet potpredsjednika VCG

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je da inicijativu za nepoverenje Vladi neće podržati svi oni koji žele da Crna Gora nastavi borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, koji ne žele da se poništi Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom i ne žele da se zaustavi evropski put.

Gostujuću na televiziji Vijesti, Abazović je rekao da je, što se tiče sednice Skupštine 19. avgusta "situacija jasna".

- Relaksirano čekam 19. avgust. Vlada je ispoštovala sve obaveze iz sporazuma, ostale su tri tačke koje su u nadležnosti parlamenta. Ako neko želi da vrati mehanizam u ruke onih koji zbog finansijskih centara žele destabilizaciju, to podrazumeva odgovornost. Ukoliko Vlada ne padne, u ponedeljak kreće velika rekonstrukcija - najavio je Abazović.

Istakao je da su u rekonstrukciju Vlade, ako ne padne u petak, pozvani svi "osim onih koju su sami sebe isključili", misleći na Demokratsku partiju socijalista (DPS) i Socijaldemokratsku partiju (SDP).

- To su oni koji su podneli inicijativu za nepoverenje jer nisu mogli da izdrže teške odluke Vlade - napomenuo je Abazović.

U rekonstrukciju je pozvao "sve ostale", ističući manjinske partije, Demokratsku Crnu Goru i Demokratski front (DF).

Ukoliko Vlada ipak padne, Građanski pokret Ura ide u opoziciju "punog srca", naglasio je Abazović.

Istakao je da nema problem s tim da neko drugi bude premijer, ali da čin davanja mandata smatra "neodgovornim".

Abazović je, komentarišući događaje na Cetinju 12. avgusta i postupanje policije, rekao da se sve radilo u cilju zaštite ljudi. Najavio je vanrednu sednicu Vlade, zatvorenu za javnost, na kojoj će zajedno sa gradonačelnikom Cetinja Nikolom Đuraškovićem razmatrati kako institucionalno pomoći porodicama žrtava i građanima.

Video: Forenzičari obavljaju uviđaj u kući u kojoj se odigrala nezapamćena tragedija

(Telegraf.rs)