Užas u Splitu: Turista skinuo gaće, hteo da urinira po beskućniku, drugi sve snimao

Dodao je kako mu se najviše gade osobe koje sve to snimaju

Foto: Pixabay/ Ilustracija

Trenutno je vrhunac ovogodišnje turističke sezone koja u nekim delovima Dalmacije prestiže rekordne brojke iz 2019. godine. I dok ugostiteljima situacija odgovara, velikom broju građana Splita sve više smeta masovni turizam.

Svakodnevno se pojavljuju priče neodgovornog ponašanja stranih turista, a izgleda da su neki otišli i korak dalje. O tome svedoče događaji od prethodna dva dana u Splitu. Tek manji deo detalja juče je na društvenim mrežama otkrila poznata splitska umetnica i književnica Tonka Alujević.

- Sinoć je u mom rodnom gradu jedan mladi majmun, stranac, išao da piša po beskućniku na klupi, tj. po čoveku, a drugi majmun je to sve snimao. Dok nije intervenisala Tomo Mutarello Omo. Svi mi imamo šansu, jednoga dana, da postanemo beskućnici, a popišani smo ionako - poručila je Alujević.

Poznati Splićanin, Tomo Mutarello Omo, kazao je za Dalmacijadanas da je reagovao kao svaki normalan čovek te da je divljake rasterao pre nego što je jedan od njih počeo da urinira po beskućniku koji je spavao na klupici na Istočnoj obali.

- Sve se dogodilo u kasnim noćnim satima. Reagovao sam kao svaki normalni čovek. Beskućnika s kojim su se pokušali iživljavati ti divljaci poznajem jako dobro, čak se i družimo. Nije on kriv što mu se život tako dogodio..."- rekao je Mutarello te u nastavku otkrio sve detalje događaja:

- Ja vam uveče čuvam brod koji je privezan na novoj Istočnoj obali. Čovek je spavao na klupi odmah preko puta moga broda. Uvek ga zamolim da spava blizu mene da ga mogu imati na oku. Moram vam na početku otkriti - kakvih se scena svakodnevno nagledam na Istočnoj obali, to vam je teško opisati. Izlaze iz kafića, uriniraju na sve strane, bacaju smeće, povraćaju, galame. To bude strava, strahota, užas- prepričava Omo.

U nastavku je ispričao kako je primetio mlade strance. Jedan se želeo olakšati po nemoćnom beskućniku koji je spavao na klupi, a drugi je u ruci držao mobilni telefon te je sve želeo snimati.

- Ništa, čuvao sam brod i u jednom trenutku primetim kako se čoveku na klupi približavaju neki mlađi momci. Dva mlada kretena došla su do klupe, jedan je skinuo gaće, a drugi je počeo snimati. Tada sam potrčao prema klupi, vikao sam  prema divljacima i oni su se prestrašili i nisu uspeli u svom naumu. Nije se ovaj majmun uspeo popišati na beskućnika - priča on.

Dodao je kako mu se najviše gade osobe koje sve to snimaju.

(Telegraf.rs)