Svesno zarazio tasta koji je kasnio umro? Nije želeo u izolaciju, pokrenuta istraga protiv Virovitičanina

Tast se usled te zaraze razboleo, zbog čega je morao biti hospitalizovan u respiratornom centru KBC-a Osijek u kojem je preminuo

Foto: Profimedia

Opštinsko državno tužilaštvo u Virovitici je u petak donelo rešenje o sprovođenju istrage protiv 42-godišnjeg muškarca koji se sumnjiči da je svesno zarazio svog tasta koronom, posle čega je tast preminuo u bolnici.

DORH navodi da muškarca istražuju zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog krivičnog dela protiv zdravlja ljudi, prenosi Index.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 42-godišnjak od 13. novembra do 19. novembra 2021. u Virovitici, počinio navedeno krivično delo znajući da mu je dijagnostifikovana akutna respiratorna bolest kovid 19, uzrokovana virusom Sars-Cov-2 i da mu je Zavod za javno zdravstvo odredio posebnu meru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti u vidu izolacije na adresi prebivališta - piše u saopštenju DORH-a.

Nije želeo da se izoluje, tast bio bolestan

Sumnja se da je okrivljeni 42-godišnjak, odlučio da ugrozi zdravlje drugih ukućana i svestan lošeg zdravstvenog stanja svog tasta, nije izolovao u jednu prostoriju porodične kuće, već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu s tastom kojeg je zarazio virusom.

Tast se usled te zaraze razboleo, zbog čega je morao biti hospitalizovan u respiratornom centru KBC-a Osijek u kojem je preminuo 26. novembra 2021., piše DORH.

(Telegraf.rs)