Ekskluzivno iz Slovenije: Naš predstavnik Sektora za vanredne situacije o borbi sa požarima na Renškom vrhu

Intervju za naš portal dao je Nenad Radivojević, predstavnik Sektora za vanredne situacije i oficir za vezu tima MUP-a, koji se trenutno nalazi u Sloveniji

Foto: MUP

Nenad Radivojević, predstavnik Sektora za vanredne situacije i oficir za vezu tima MUP-a, koji se trenutno nalazi u Sloveniji u kojoj sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Helikopterskim jedinicama gasi velike požare u pomenutoj zemlji na Renškom vrhu, dao je eksluzivan intervju za Telegraf.rs sa lica mesta.

- Po nalogu ministra unutrašnjih poslova, delegacija MUP- a upućena je pre tri dana kao pomoć kolegama iz Slovenije u gašenju požara na Renoškom vrhu. Ukupno 11 pripadnika MUP-a, Helikopterska jedinica sa 9 članova posade i dva helikoptera koji imaju nosivosti od po 1,5  tonu i nas dvojica kolega vatrogasaca iz Sektora za vanredne situacije koji smo došli kao logistička podrška - kaže on za naš portal.

Navodi da daju svoj maksimum kako bi pomogli u što bržem gašenju požara.

Foto: MUP

- Trudimo se maksimalno da pomognemo, da doprinesemo što bržem gašenju požara koji je sad trenutno, po informacijama vatrogasne službe, na oko 4.000 hektara. U ova tri dana moj kolega i ja, vatrogasac iz Centra za vanredne situacije, kao oficiri za vezu zaduženi smo za sve aktivnosti komunikacije sa Slovenačkom službom na terenu, a u cilju adekvatnog angažovanja naših letelica kako bi našoj Helikopterskoj jedinici omogućili nesmetan i što efikasniji rad - priča Nenad Radivojević koji je uključen u rad štaba za reagovanje na požar, dok je drugi kolega zadužen za koordinaciju aktivnosti na heliodromu odakle se angažuju naše letelice.

- Juče su nas posetili Ministar unutrašnjih poslova i naš načelnik Sektora za vanredne situacije. Pružili su nam podršku i podstrek da se što bolje pokažemo i pomognemo kolegama iz Slovenije u nevolji. Mi kao operativci sa dugogodišnjim stažom na terenu, koji smo do sada prošli na hiljade vanrednih događaja, požara, poplava, nije nam bilo svejedno kada smo videli situaciju sa kojom se kolege u Sloveniji suočavaju, ali mi je drago što smo u prilici da pomognemo svim našim kolegama u regionu, što imamo kapacitete u ljudstvu i opremi za "odgovor" na ove velike požare. Prošle godine smo to činili u Republici Srpskoj, Makedoniji i Grčkoj, sada smo ovde i nećemo otići dokle god je naša pomoć potrebna - rekao je predstavnik Sektora za vanredne situacije i oficir za vezu tima MUP-a iz Slovenije.

Inače, naši vatrogasci imali su dirljiv doček u Sloveniji koji možete pogledati OVDE.

Video: Helikopterska jedinica iz Srbije gasi požare u Sloveniji: Za 14 sati izbacili 340 tona vode

(Telegraf.rs)