Policija u Ljubuškom otkrila plantažu marihuane vrednu više od pola miliona evra

Policija je pronašla 918 stabljika

Foto: MUP Županije Zapadnohercegovačke

Hercegovačka policija je u Ljubuškom otkrila plantažu marihuane u mestu Lipno na kojoj je pronašla 918 stabljika čija je vrednost u uličnoj prodaji više od milion KM (pola miliona evra) i uhapsila dve osobe koje je zatekla na tom lokalitetu, potvrđeno je iz MUP-a ZHK.

Kako navode iz MUP-a ZHK, piše Klix, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHK su sprovodeći pojačane mere u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga došli do operativnih saznanja da se na području mesta Lipno, Ljubuški nalazi zasađen velik broj zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

- Po dobijenim saznanjima policijski službenici Sektora kriminalističke policije su pristupili pretrazi terena, te su na teško pristupačnom terenu u mestu Lipno, pronašli veći broj zelenih stabljika. Na lokalitet na kojem su bile zasađene stabljike 15.07.2022. godine oko 08:40 sati dolaze dve muške osobe i odmah počinju sa sabiranjem stabljika, te ih policijski službenici Sektora kriminalističke policije i policijski službenici Specijalne policije lišavaju slobode. Utvrđeno je da se radi o osobama R. A. (63) i M. A.(21) iz mesta Vitina, Ljubuški - navode iz MUP-a ZHK.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHK zajedno sa policijskim službenicima PU Ljubuški , PU Široki Brijeg i PU Posušje su kako navode izvršili uviđaj u utvrdili da se na teško pristupačnom terenu u mestu Lipno, Ljubuški nalazi zasađeno 918 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, čija vrednost bi u uličnoj preprodaji iznosila preko milion KM.

Nakon izvršenog uviđaja stabljike su izuzete i smeštene u službene prostorije MUP-a ZHK Ljubuški, a nad uhapšeni Ljubušaci su tokom kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo "Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" u celosti priznali počinjene navedenog dela, a sa slučajem je upoznato i Tužilaštvo ZHK.

(Telegraf.rs)