Da li je Šaković ubijen u "ratu klanova"? Više od 50 žrtava na obe strane, evo kako je počelo

Pre godinu dana sprečeno ubistvo Šakovića u Crnoj Gori

Foto ilustracija: Nikola Jovanović/Shutterstock

Operativna policijska saznanja policije u Crnoj Gori govore da je ubijeni Milić Minja Šaković bio visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana", a dalja istraga će pokazati da li iza njegove likvidacije stoji suparnički klan takozvani "kavački".

Inače, u ratu dva klana koji bukti od 2014. godine ubijeno je više od 50 ljudi. Naime, te godine nestao je tovar od 300 kilograma narkotika i prva zrtva bio je Goran Radoman koji je ubijen u Beogradu, čije ubistvo do danas nije razjašneno.

Kako su pisali mediji u Crnoj Gori policija je pre godinu dana sprečila likvidaciju na Šakovica u organizaciji dvojice mladica iz Srbije.

Prva žrtva bio je Goran Radoman (37) sa Cetinja koji je ubijen 15. februara 2015. u podzemnoj garaži u Ulici Jurija Gagarina 26 na Novom Beogradu.

U trenutku kada je Radoman parkirao blidirani "BMW" koji je vozio, ubica je sačekao da on izađe iz automobila i krene ka liftu koji vodi do stana u potkrovlju u kojem je živeo, do kojeg od parking mesta ima svega par metara, i zapucao iz automatskog oružja. Pretpostavlja se da je na oružju bio prigušivač.

Ubica je ispalio 25 metaka i žrtva nije imala nikave šanse.

Ubijeni Radoman se par meseci pre toga doselio sa Cetinja u Beograd, a kriminalni dosije imao je od ranije.

Škaljarac ubijen u Budvi

Inače, ubistvo Minje Šakovića počinjeno je sinoć oko 23.40 u budvanskom kafiću "Korkovado". Državno tužilaštvo saopštilo je da je u njega iz neposredne blizine ispaljeno više projektila.

Građani i turisti koji su se tokom ovog nemilog događaja našli u blizini, bili su vidno uznemireni i uplašeni.

Muškarac srednjeg rasta koji je bio obučen u belu košulju i imao beli kačket snimljen je na video nadzoru obližnjeg ugostiteljskog lokala, a inspektori analiziraju izuzete snimke.

Šaković, koji slovi za visokopozicioniranog člana Škaljarskog klana, je sa nekoliko prijatelja večerao u lokalu Korkovado. Bili su u prvom redu do trga, a Šaković je bio leđima okrenut.

Prijatelji koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, kako je Vijestima rečeno ispričali su da su videli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu.

Jedan od njih je čak upozorio Šakovića, ali on tome nije davao važnosti već je nastavio da večera.

Nedugo nakon toga se sumnjivi muškarac pojavio i kretao se iz pravca Starog grada ka stolu gde su svi sedeli. Iako je jedan od prijatelja ponovo upozorio Šakovića i rekao: "ovaj je sumnjiv pogledaj ga" Šaković nije reagovao.

Tada je muškarac počeo brzo da se kreće i prišao stolu, izvadio pištolj i na udaljenosti od pola metra pucao u potiljak Šakoviću.

Kako je Vijestima rečeno ispalio je prvo tri hica u glavu Šakovića, koji je pao na pločnik, a potom još dva puta pucao u već mrtvog Podgoričanina. Ispaljeno je osam metaka.

Video: Snimak odvođenja škaljaraca: Ovako su ih ubacili u maricu

(Telegraf.rs)