Stan izgoreo, ali je kredit ostao, muke samohrane majke Snežane: "Sreća da sam ranije došla s posla"

Pojasnila da je trenutno smeštena u stanu kod komšinice, koja joj je izašla u susret dok ne nađe novi smeštaj, a da je njena majka u bolnici.

- Jedva smo izvukli živu glavu, vatra je buknula u spavaćoj sobi, gde mi je u tom momentu bila bolesna majka, došla sam s posla da operisanu ćerku odvedem na fizikalnu terapiju, priča za Vijesti samohrana majka Snežana Nešković, kojoj je u vatrenoj stihiji pre četiri dana u zgradi “Zetagradnje” u Ulici 4. jula na Zabjelu izgorio stan.

Ona sa suzama u očima, priča da ne zna kako su njih tri napustile vatrenu stihiju.

- Nekako sam izvela majku i kćerku, koja je imala najtežu sportsku povredu, operisala je ligamente - meniskus, trenira odbojku i ima 14 godina. Ne smijem ni da pomislim šta bi bilo da sam došla malo kasnije ili da sam odvela ćerku na terapiju, a majka ostala u stanu -  rekla je Nešković.

Ona je istakla da je stan neupotrebljiv, vatra je uništila i instalacije, tako da će za renoviranje biti potrebno mnogo novca.

Pojasnila da je trenutno smeštena u stanu kod komšinice, koja joj je izašla u susret dok ne nađe novi smeštaj, a da je njena majka u bolnici.

- Stan sam kupila na kredit na 20 godina, kada su kamatne stope bile najveće. U susret mi je izašla firma u kojoj radim i izdvojiće novac za smeštaj -  kazala je Nešković.

Pojasnila je da je vatra oštetila i fasadu od komšijskog stana iznad njenog, ali da će ta šteta biti sanirana od novca sa računa Skupštine etažnih vlasnika.

Svi koji žele da pomognu Snežani Nešković da renovira stan mogu novac uplatiti na žiro račun 53001-0300-001-00167522-52 kod NLB banke, koji se vodi na nju.

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada “Vijestima” je saopšteno da je požar izbio oko 16.50 časova u utorak, ali da je brzom reakcijom tri ekipe koje su upućene na teren, vatra ugašena.

(Telegraf.rs)