Uhapšen vozač koji je bežao policiji i probio naplatnu rampu: Prevozio migrante, jedna osoba poginula

Utvrđeno je da je do nezgode došlo usled neprilagođene brzine, a vozač je pobegao sa mesta udesa

Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija je na području Fužina zatekla vozača koji je 14. februara izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula pri sletenju automobila sa kolovoza, saopštila je primorsko-goranska Policijska uprava. Utvrđeno je da je reč o 27-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je uhapšen nakon ukazivanja lekarske pomoći.

On se tereti da je u ponedeljak, 14. februara, upravljajući automobilom, izazvao saobraćajnu nesreću između Kraljevog jarka i Rogozna kod Fužina pri čemu je jedna osoba poginula i četiri povređene, svi su državljani Turske, prenosi Index.

Pripadnici osnovne i kriminalističke policije sa interventnom i specijalnom policijom proteklih dana intenzivno tragaju na području oko mesta nesreće i na više lokacija u Gorskom kotaru. Građani su pomogli policiji korisnim informacijama o sumnjivom licu, saopšteno je iz PU primorsko-goranske.

Dvadesetsedmogodišnji državljanin BiH osumnjičen je za više krivičnih dela - izazivanje saobraćajne nezgode, izbegavanje pomoći i nedozvoljen ulazak, kretanje i boravak u Hrvatskoj. Po obavljenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni 27-godišnji je predat pritvorskom nadzorniku.

Neprilagođena brzina

Kako je ranije saopšteno iz policije, 27-godišnji vozač se u ponedeljak oko 12.20 časova nije zaustavio na policijskoj blokadi na autoputu Rijeka-Zagreb tokom pojačanog nadzora ilegalnih migracija.

Zatim je probio spuštenu rampu na izlazu sa autoputa na naplatnoj stanici Delnice-Lučica i pobegao. Oko sat vremena kasnije, u provaliji oko 20 metara ispod nivoa puta, kod Kraljevog jarka, pronađen je lični automobil u kome je jedna osoba poginula, a četiri povređene.

Utvrđeno je da je do nezgode došlo usled neprilagođene brzine, a vozač je pobegao sa mesta udesa. Svim povređenima je ukazana lekarska pomoć.

(Telegraf.rs)